Albert Heijn koopt Opel-garage

WARENHUISKETEN WIL NOG GEEN DETAILS GEVEN OVER MOGELIJKE VERHUIS

De Opel-garage in Brasschaat zou mogelijk de nieuwe Albert Heijn-winkel kunnen worden.
Foto KDS De Opel-garage in Brasschaat zou mogelijk de nieuwe Albert Heijn-winkel kunnen worden.
Warenhuis Albert Heijn heeft het ebouw van de voormalige Opel-garage GMAN in Brasschaat gekocht. Over de verkoop werd al maandenlang gespeculeerd. Wellicht verhuist de vestiging in de Bergstraat ook naar die locatie.

Albert Heijn heeft het gebouw van de voormalige Opel-garage GMAN gekocht. Dat nieuws werd bevestigd door zowel waarnemend burgemeester van Brasschaat Koen Verberck als Alex Gaspar, general manager van Opel GMAN. "Albert Heijn heeft inderdaad het gebouw gekocht, maar de zaak is nog niet helemaal rond", zegt Alex Gaspar. "Er is een contract met opschortende voorwaarden getekend. Pas als er aan de voorwaarden wordt voldaan, is de verkoop helemaal zeker. Over die voorwaarden kan ik niet veel zeggen", aldus Gaspar.

Crisis

Opel-garage GMAN besloot de vestiging in Brasschaat te sluiten vanwege de crisis. Het gebouw staat leeg sinds eind december. De afgelopen maanden werd er heel wat gespeculeerd over de overname van de garage. In november vorig jaar had de lokale economie van Brasschaat nog geen verhuisaanvraag van Albert Heijn gekregen. Ook vandaag ontkent Tom Versompel (N-VA), schepen van Lokale Economie, dat hij zo'n aanvraag heeft ontvangen. Albert Heijn zelf wil niets bevestigen over de aankoop.

Parking

De huidige winkel van Albert Heijn in de Bergstraat in de wijk Kaart, heeft een oppervlakte van ongeveer 1.200 vierkante meter. De garage heeft een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. De nieuwe vestiging zal dus veel groter worden. Strategisch gezien zou het alvast een goede zaak zijn. Zo ligt de winkel meer in het centrum en is er ook een grotere parkeermogelijkheid. De Opel-garage is bovendien onderkelderd, wat zowel een boven- als ondergrondse parking mogelijk maakt. In de huidige vestiging is er een groot een tekort aan parkeerplaatsen. Dat zorgt voor problemen met buurtbewoners.


Mimi Modave (64) woont vlak naast de mogelijk nieuwe locatie. Zij is geen voorstander van een mogelijke verhuis. "Ik vind het verschrikkelijk. Hier zullen dagelijks meer dan honderd auto's de parking op- en afrijden. Een pak meer dan toen de garage hier nog was. Binnenkort kunnen we niet meer in onze tuin vanwege de uitlaatgassen." Niet alleen haar gezondheid baart haar zorgen. "Als Albert Heijn naar hier verhuist, dan zullen we een afschermende muur van drie meter hoog eisen. Zo hebben we toch nog een beetje privacy." Ze kaart ook de verkeersproblemen in haar straat aan. Als Albert Heijn zou verhuizen, zal dat volgens haar alleen maar meer problemen veroorzaken. "Het kruispunt staat nu al vaak geblokkeerd door files. Wat moet dat niet zijn als de winkel hier effectief komt?", klinkt het.


Of Albert Heijn effectief zal verhuizen valt nog af te wachten.