"Leren vechten als viking: zalig"

ZOON KIEST IN 'VETSTE VAKANTIE' VOOR FAMILIETRIP NAAR DENEMARKEN

De familie Druyts uit Brasschaat kiest voor hun vakantie elk jaar voor rust en luxe, en daar had enig kind Zeno (11) flink genoeg van. Hij schreef zich in voor 'De Vetste Vakantie' op VTM en mocht met z'n ouders op reis naar zijn ultieme bestemming: Denemarken. "Zalig, ik heb leren vechten als een echte viking."

Mama Kelly en papa Kurt kiezen elk jaar voor een all-invakantie. Maar daar valt voor Zeno helaas niet veel te beleven, want rust en luxe staan telkens hoog op de agenda. Zeno mocht zich voor één keer eens bemoeien met de reisplannen van zijn ouders en koos voor Denemarken. Daar kan hij als legoliefhebber zijn hart ophalen in Legoland en leert hij vechten als een echte viking in het Vikingendorp. "Zulke dingen doen mijn ouders normaal nooit", zegt hij.

Legoland

Kelly en Kurt vielen compleet uit de lucht toen VTM hen opbelde en zei dat Zeno het gezin had ingeschreven. "Ik wist zelfs niet dat Zeno graag naar Denemarken wou", zegt Kelly. "Hij heeft daar nooit iets over gezegd. Ik neem aan dat hij de link met Legoland gelegd heeft, want hij is echt gebeten door Lego." In eerste instantie waren Kelly en Kurt niet zo enthousiast over Denemarken. "Als ik aan Denemarken denk, dan denk ik aan koude temperaturen en veel wind. We zagen het niet meteen zitten. We zijn ook nog nooit naar die kanten op reis gegaan dus we wisten niet goed wat we ervan moesten verwachten. Neen, het is zeker geen vakantiebestemming die we zelf zouden hebben gekozen."

Klein hartje

Ook na de opnames lopen Kelly en Kurt niet warm van Denemarken. "De streek die we bezocht hebben, was niet ons ding", gaat Kelly verder. "Er waren veel dingen hetzelfde en dat trok ons niet aan. We gaan er geen tweede keer naartoe." Ook Zeno was verrast door zijn keuze. "Toen we in Legoland waren, heeft het heel de tijd geregend en was er enorm veel wind."

Maar lang niet alles viel tegen. "In de streek waar we zaten was er een geweldig mooi en groot strand. Er was een activiteit gepland met een blokart, een soort go-cart met een windzeil aan. Ik dacht meteen aan de gevaren ervan. Met een klein hartje ben ik er uiteindelijk toch op gekropen en is gelukkig alles in orde gekomen."

Na hun avontuur in Denemarken ging het gezin nog op vakantie naar Mexico. "Dat was al gepland hoor", lacht Kelly. "Zeno heeft daar zelf enkele activiteiten mogen kiezen. Zo zijn we met een zipline over het oerwoud gegleden. Zeno is zeker zijn grenzen aan het verleggen, ook naar mij toe", lacht ze.

Voor Kurt en Kelly was het de eerste en de laatste keer dat ze meededen aan een tv-programma. "Ons nog eens inschrijven voor een ander programma moet hij zeker niet proberen", lachen ze. "Ik denk dat we daar vrij duidelijk in geweest zijn. Al zijn we blij dat we, na lang twijfelen, toch hebben meegedaan." 'De Vetste Vakantie' wordt maandag uitgezonden om 20.35 uur op VTM.

Zeno toont zijn zwaardkunsten, terwijl z'n ouders hun beurt afwachten.
Screenshot vtm Zeno toont zijn zwaardkunsten, terwijl z'n ouders hun beurt afwachten.
De familie Druyts, met zoon Zeno en mama en papa Kelly en Kurt.
Klaas De Scheirder De familie Druyts, met zoon Zeno en mama en papa Kelly en Kurt.
Ook de max volgens Zeno: met een go-cart waar een windzeil aan hangt, racen op het strand.
Screenshot vtm Ook de max volgens Zeno: met een go-cart waar een windzeil aan hangt, racen op het strand.