"Heft in eigen handen genomen"

NA OVERGANGSJAAR WIL AN-SOPHIE MESTACH TERUG NAAR TENNISTOP

An- Sophie Mestach.
Photo News An- Sophie Mestach.
De 22-jarige An-Sophie Mestach begint na een deugddoende vakantie vandaag aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na een moeilijk 2016 wil Mestach, die al enige tijd in Brasschaat woont en sinds juni Cindy De Leeuw als coach heeft, weer op een plaats bij de WTA top 100 mikken.

Tennis

Momenteel staat An-Sophie Mestach op de 214de plek op de WTA-lijst en daar voelt ze zich niet thuis. De winnares van de Australian Open bij de juniores in 2011 - ze versloeg toen in de finale huidig olympisch kampioene Monica Puig - besloot om op eigen benen te staan en werkt ambitieus naar het nieuwe seizoen toe.


"Vorig jaar stond ik zeer dicht bij de top 100, maar ik kon die laatste stap net niet zetten", aldus Mestach. "Ik verloor te veel matchen, het vertrouwen verdween en vooral dat laatste was nefast. In tennis draait immers bijna alles rond zelfvertrouwen. Al van mijn prille jeugdjaren trainde ik in het topsportcentrum van Tennis Vlaanderen, maar midden dit jaar besefte ik dat de samenwerking met mijn toenmalig team in Wilrijk op was. Maar iemand iets verwijten doe ik niet. Ik mag nu nog de faciliteiten van het centrum gebruiken en daarvoor ben ik de federatie en technisch directeur Ivo Van Aken zeer dankbaar."


Aan de zijde van Cindy De Leeuw wil Mestach de klik maken. Het moet haar een plek bij de beste honderd speelsters van de wereld opleveren. "Ik ben nog zeer ambitieus", zegt Mestach. "Sinds begin juni werk ik met Cindy samen en werden er zowel op tactisch als op techisch vlak een aantal zaken aangepast. Een andere aanpak vergt echter tijd. Ik ben in 2016 gegroeid als speelster en als persoon, maar op sportief vlak was het een overgangsjaar."


Op eigen benen staan kost echter geld en daarom doet Mestach beroep op haar familie, vrienden en fans om lid te worden van haar supportersclub. "De inkomsten daalden, maar de kosten bleven het voorbije jaar hetzelfde", aldus Mestach. "Om mijn doel te verwezenlijken kan elke bijdrage me vooruit helpen. Met alle plezier geef ik er iets voor terug."


Mestach steunen naar haar weg hogerop kan via www.ansophiemestach.be/word-supporter. (WWT)