"Al te veel dierbaren verloren"

WILLIAM EN GEORGIOS SNOOKEREN 100 UUR VOOR KOTK

William Bayens (l.) en Georgios Michailidis willen het wereldrecord snooker breken voor Kom op tegen Kanker.
Foto DL William Bayens (l.) en Georgios Michailidis willen het wereldrecord snooker breken voor Kom op tegen Kanker.
85 uur, 19 minuten en 4 seconden. Dat is het wereldrecord snookeren. Maar daar willen William Baeyens (52) en Georgios Michailidis (58) uit Deurne een stokje, of liever een keu, voor steken. Zij willen met honderd uur het wereldrecord verpulveren. De opbrengst gaat integraal naar Kom Op tegen Kanker.

William en Georgios verloren veel dierbaren aan de ziekte. "Ik heb zowel mijn vader, moeder als mijn dochter verloren aan kanker", vertelt Wiliam. Ook Georgios verloor zijn beide ouders. "Met deze actie willen we een steentje bijdragen aan het goede doel en uiteindelijk zelfs de ziekte volledig uitroeien", gaat Georgios verder. "We willen iedereen steunen die met deze ziekte te maken krijgt, patiënt of nabestaande."


En waarom dan geen snookermarathon organiseren en een poging wagen om het wereldrecord te verbreken? Deze middag beginnen ze eraan - tot volgende week zondag - in hun vaste club: Andy's Snooker op de Oude Baan in Brasschaat. "Ik droom er al 25 jaar van om dit te doen", zegt William. "En nu onze club vijf jaar bestaat, vonden we dit het geschikte moment. Zaakvoerder Andy Tan en zijn vriendin ShiWah Fong waren meteen mee. We zijn hen enorm dankbaar dat we dit mogen organiseren. Zonder hen hadden we onze droom nooit kunnen waarmaken."


Aan de marathon ging heel wat voorbereiding aan vooraf. "ShiWah heeft ervoor gezorgd dat we drie maanden geleden al bij een diëtist terecht konden en aan onze conditie konden werken bij FitClass. Dat is nodig, want we spelen telkens in blokken van twaalf uur", gaat Georgios verder.

Rode Kruis en huisarts

Na die twaalf uur mogen ze een uurtje pauzeren. "Dat is voor ons het moment om even wat te eten, te douchen en onze voeten wat te laten rusten." De heren vrezen vooral voor pijn in de benen en de voeten. "Een paar goede steunzolen, sportschoenen en af en toe een koud badje kunnen wonderen doen", lachen ze.


William en Georgios zouden graag 10.000 tot 15.000 euro inzamelen voor het goede doel. "Hopelijk zelfs meer, maar als het ons niet lukt dan is het ook zo. We zijn dankbaar voor elke euro die we krijgen." Het wereldrecord niet breken zou voor de mannen een grote ontgoocheling zijn. "Nee, het zou een ramp zijn", zegt Georgios. Ook William is vastberaden. "Als ik mijn tanden ergens heb ingezet, dan ga ik er voor."

Sponsors

Tijdens de snookermarathon zal ook het Rode Kruis en een huisdokter aanwezig zijn. "Zij zullen ons regelmatig controleren en medisch keuren. Hopelijk kunnen we tot het einde blijven doorgaan", zegt William. "Ach, als hij ons afkeurt vragen we gewoon een andere dokter", lacht Georgios.


Wie wil, kan zelf een steentje wil bijdragen kan zich inschrijven om deel te nemen aan de snookermarathon. Je kan kiezen tussen een mini-marathon van 3, 6, 12 of 24 uur. Ook sponsors zijn nog welkom. Meer info op www.andyssnooker.be of via evenementen@andyssnooker.be