Brandweer zet kazerne open

De Tollembeekse brandweerpost laat het publiek zondag zien wat er achter de poorten van de kazerne gebeurt. Er werd een boeiend programma voor jong en oud in elkaar gebokst.

"We spelen vooral in op de federale campagne rond brandveiligheid", klinkt het. "Zo zullen adviseurs aanwezig zijn om bezoekers tips te geven voor het brandveiliger maken van hun woning. Mensen zullen ook leren hoe ze een brandende frietketel moeten blussen, en wij tonen hoe het zeker niét moet. Het Rode Kruis zal dan weer tonen hoe je moet reanimeren." Zelf laten de brandweermannen ook zien hoe geknelde slachtoffers uit een autowrak bevrijd worden.

Naast de hulpvoertuigen van de brandweerpost zullen er ook enkele andere wagens te bewonderen zijn, zoals de grote commandowagen die ingezet werd na de aanslag op de luchthaven. Sergeant-Majoor Kris Hemmeryckx zal ook een demonstratie geven met zijn reddingshond Oxy, die binnenkort ingezet zal worden bij het opsporen van personen. Thomas Van Den Hoof tekent voorts present met een grote collectie kazernes en brandweerwagens in Lego.

Voor de allerkleinsten staat er een springkasteel. De dag wordt afgesloten met een schuimtapijt. De opendeurdag in de Hernestraat, die afgesloten zal zijn voor alle verkeer, begint om 14 uur.

(TVP)

Enkele brandweermannen maken reclame voor hun opendeurdag.
Mozkito Enkele brandweermannen maken reclame voor hun opendeurdag.