Zwaar ontgoochelde Stephan Van den Berghe: "In neem afscheid van politiek én van gemeenschapsleven"

CD&V-kopman strandt op amper 540 stemmen

Stephan Van den Berghe.
Ronny De Coster Stephan Van den Berghe.
Stephan Van den Berghe, die in Brakel lijsttrekker was voor CD&V, trekt zijn conclusies uit het tegenvallende verkiezingsresultaat van zijn partij en zijn slechte persoonlijke resultaat. Hij trekt zich helemaal uit de politiek terug.

Van den Berghe wist zondag maar 540 Brakelaars te overtuigen om voor hem te stemmen. Daarmee werd de kopman nog geklopt door vader Noël en zoon Bart Morreels, die respectievelijk 581 en 671 stemmen haalden.

Van den Berghe, reageerde zondagavond al zwaar ontgoocheld en kondigt nu aan dat hij zich helemaal uit de politiek terugtrekt.

Gemeenschapsleven

“Ik kijk met een brede glimlach terug op een leuke campagne met mijn 22 kandidaten, maar de Brakelse kiezer heeft er voor gekozen niet voor mij te kiezen, zeg maar om mij af te straffen. Na jarenlang ondersteunen (financieel en/of logistiek) van verschillende verenigingen, koersen, voetbal- en andere clubs, festivals, Kasseifeesten, party's, jeugdfuiven, volkstuinen,… en dit lang voor ik me zelfs verkiesbaar stelde omdat het voor Brakel en de Brakelaar was. 540 mensen hebben dit toch geapprecieerd en ik dank ze van harte. Maar mijn keuze is nu ook gemaakt en ik neem afscheid van de politiek en het gemeenschapsleven in Brakel. Ik zet me nog 500% in voor Olsa Brakel en sommige clubs, voor de welzijnsschakel, Think Pink en De Kleppe.
The buck stops here”, schrijft Van den Berghe op zijn Facebook-pagina.

CD&V Brakel moet nu verder zonder zijn kopman en met half zoveel verkozenen in de gemeenteraad. De partij houdt na de stembusslag van zondag nog drie gemeenteraadsleden over.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.