Wie participeert in caravan voor mountainbikers?

Joeri Van Holder van Everbike wil met behulp van een crowdfunding geld inzamelen.
Foto Ronny De Coster Joeri Van Holder van Everbike wil met behulp van een crowdfunding geld inzamelen.
Gezocht: fietsfanaten die willen participeren in de aankoop van een caravan. "De kampeerwagen wordt een mobiele ontmoetingsplaats voor deelnemers aan onze mountainbiketochten. En in plaats van die aan te kopen, willen we een grote groep fietsliefhebbers in het project laten participeren", zegt initiatiefnemer Joeri Van Holder van het organiserende Everbike.

Samen met zijn fietskompaan Samuel De Neve is Joeri Van Holder vorig jaar begonnen met het organiseren van begeleidende mountainbiketochten in de Vlaamse Ardennen.


"We hadden elkaar zes jaar geleden leren kennen bij de Deftingse wielertoeristenclub Cameleon Bike. Geregeld organiseerden we fietstochten voor vrienden en zo ontstond het idee om daar iets meer mee te doen", vertelt Joeri.

Bijberoep

De twee beslisten om in bijberoep iets te starten, maar pakten de zaak wel professioneel aan. "Het fietstoerisme in de Vlaamse Ardennen kent een enorme opleving. Dat heeft zeker te maken met de stijgende populariteit van de koers in het algemeen, met de Ronde van Vlaanderen op kop. De fietsenwinkels schieten hier als paddenstoelen uit de grond en ook het aantal fietsevenementen valt niet meer te tellen. Toch zagen wij een gat in de markt, in de vorm van op maat georganiseerde fietstochten. Die vele massa-events zijn leuk, maar heel wat mountainbikers vinden het fijner om in een beperkte groep door het landschap te crossen", weet Joeri.

Afwijkend parcours

"Wij stippelen een parcours uit dat helemaal afwijkt van de al zo vaak bereden paden en stemmen dat af op de groep. Doordat we zelf ook meerijden, kunnen we onderweg zelfs het parcours bijsturen, als we zien dat ze bijvoorbeeld allemaal op het tandvlees zitten", vertelt Joeri.


Deelnemers betalen bij Everbike 45 euro voor een hele dag fietsplezier. "Dat is natuurlijk iets duurder dan een gewone mountainbiketocht, maar wij bieden een totaalpakket met ontbijt, middagmaal en dranken. Onderweg organiseren we bijvoorbeeld een picknick", legt Joeri uit.


Dat totaalpakket wil hij extra in de verf zetten met de aankoop van een caravan. "Die willen we dan inrichten, zodat die kan worden gebruikt om de beleving van fiets, het landschap en lekker eten te vergroten. Omdat we toch al over een grote community beschikken, willen we de nodige centen voor onze kampeerwagen bijeenhalen met een crowdfunding. We hebben 5.800 euro nodig, waarvan we intussen bijna zeventig procent hebben opgehaald. Nu hebben we nog een week de tijd om het financiële plaatje rond te krijgen. Wie participeert in ons project, geeft niet zomaar geld, maar blijft betrokken bij de werking. Er is plaats voor logo's van drie bedrijven, maar deelnemers kunnen ook hun naam op de caravan laten graveren. Als tegenprestatie kunnen ze ook met een groep van tien mensen gratis mountainbiketocht meemaken met de medewerking van de Museeuw Cycling Academie", legt Joeri uit.


Meer info staat op de websites www.everbike.be en www.hellocrowd.be/everbike-nl


(DCRB)