Werkzaamheden dorpskern gaan nieuwe fase in

KRUISPUNT BOVEN WIELENDAAL- EN STATIONSSTRAAT GAAT DICHT

Maandag gaat dit kruispunt in hartje Nederbrakel dicht.
Ronny De Coster Maandag gaat dit kruispunt in hartje Nederbrakel dicht.
De werkzaamheden voor de heraanleg van de dorpskern van Nederbrakel gaat een nieuwe fase in, die grote gevolgen heeft voor de verkeerscirculatie. De aannemer gooit het kruispunt van de Kasteel-Wielendaal-, Hoog en Stationsstraat voor een maand open. "Begin december zal de straat opnieuw berijdbaar zijn", belooft schepen Sabine Hoeckman (Open Vld).

Die verkeerssituatie in hartje Brakel verandert drastisch vanaf volgende week maandag. Het kruispunt van de Neerstraat met de Gauwstraat gaat terug open voor het verkeer. Maar het kruispunt van de Stationsstraat met de Kasteelstraat, Wielendaalstraat en Hoogstraat wordt onderbroken.Vanuit de Neerstraat kan het verkeer weer de Gauwstraat inrijden. In de Gauwstraat wordt eenrichtingsverkeer opnieuw van kracht, en dit richting Rondweg. Het is ook mogelijk om naar Vierschaar te rijden via de Neerstraat. Daardoor wordt het tijdelijke tweerichtingsverkeer in de verbinding Vierschaar- Gauwstraat opnieuw éénrichtingsverkeer richting de Gauwstraat en Rondweg.

De werkzaamheden zorgen voor heel wat ingrijpende wijzigingen in de verkeerssituatie.
Ronny De Coster De werkzaamheden zorgen voor heel wat ingrijpende wijzigingen in de verkeerssituatie.

Parkeerverbod

Vanuit de Stationsstraat zal je niet langer de Kasteelstraat en de Wielendaalstraat kunnen inrijden. Er wordt ter hoogte van het kruispunt een zone voorzien met parkeerverbod, waardoor er voor de auto's voldoende plaats is om te keren aan de werken en zo de Stationsstraat weer uit te rijden richting Stationsplein. Daarom geldt er tijdelijk tweerichtingsverkeer in de Stationsstraat.


Vanuit deze Kasteelstraat kan je niet meer naar de Wielendaalstraat. Ter hoogte van het kruispunt wordt een zone voorzien met parkeerverbod waardoor ook daar voldoende plaats is om met de auto rechtsomkeer te maken richting Rondplein.


Omdat de Wielendaalstraat tijdelijk niet meer toegankelijk is via de Kasteelstraat, wordt de rijrichting van de Brugstraat tijdelijk omgekeerd: vanuit de Serpentestraat mag je de Brugstraat inrijden om zo tot in de Wielendaalstraat te geraken. In het stuk van de Wielendaalstraat tot aan de Kasteelstraat wordt ook tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten. In het stuk van de Wielendaalstraat naar de Serpentestraat, blijft het eenrichtingsverkeer van kracht richting Lindeplein.

Eind april afgerond

"De wijzigingen van de verkeerssituatie zijn heel ingrijpend, maar nu eenmaal onvermijdelijk", zegt Sabine Hoekman. "Met de aannemer zijn duidelijke afspraken gemaakt: de afsluiting van het kruispunt mag tot eind deze maand. Begin december moet de straat toegankelijk zijn voor het verkeer. Het zal nog niet de definitieve straatbedekking zijn, maar we willen dat de handelaars bereikbaar zijn voor de eindejaarsperiode", zegt Hoeckman.De centrumrenovatie van Nederbrakel zou eind april rond moeten zijn.