Wel wekelijkse markt op 1 mei, maar kramen verhuizen voor communicanten

rv
De wekelijkse woensdagmarkt in Nederbrakel heeft ook plaats op 1 mei, Dag van de Arbeid. “Er zal wel een beetje met kramen worden geschoven om de communicanten en hun familie vlot naar en van de kerk te laten stappen”, zegt burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).

“We kunnen als gemeentebestuur niet zomaar beslissen dat de markt niet doorgaat en marktkramers die dag dus niets verdienen. Tegelijk willen we dat ook de kinderen samen met hun familie hun eerste communie kunnen vieren in de kerk Sint-Pieter-in-de-Banden. Daarom hebben we beslist om de wekelijkse markt toch te laten doorgaan op het Marktplein, maar dan wel mits enkele aanpassingen”, zegt de burgemeester.

Parkeren op de Tirse

“De kramen die anders in de Neerstraat, Hoogstraat of voor de kerk staan, verhuizen naar het Marktplein en de Serpentestraat. Doordat er sowieso minder marktkramers zullen opdagen op de feestdag, hebben we de ruimte om de kramen te herschikken”, voorziet Devleeschouwer.

De beslissing om de markt toch te laten doorgaan op het Marktplein (en niet op de Tirse), werd genomen om meer parkeergelegenheid aan te bieden.

“Mochten we de markt naar de Tirse verhuizen, dan waren wij om veiligheidsredenen verplicht die parking af te sluiten voor alle verkeer. Het aanbod van parkeerplaatsen is op de Tirse ook veel groter dan op het Marktplein”, motiveert Devleeschouwer de beslissing.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.