Vrijwilligers leggen laatste hand aan Ter Kleppe

Jongeren helpen bij de inrichting van het vakantiecentrum.
Foto Ronny De Coster Jongeren helpen bij de inrichting van het vakantiecentrum.
Aan de Everbeekplaats in Everbeek zijn vrijwilligers koortsachtig in de weer om het vakantiecentrum Ter Kleppe klaar te stomen in het voormalige kloostergebouw. "Op 26 maart kunnen we eindelijk open", zegt coördinator Robin Ronsyn, die jaren moest wachten op de nodige centen.

In het voormalige kloostergebouw van Everbeek wordt al maanden hard gewerkt, maar de jongste week zijn ze nog een versnelling hoger geschakeld. Afgelopen weekend streek een team van het Geraardsbergse jeugdhuis De Ressort neer om mee de handen uit de mouwen te steken.


"We zijn voor onze werken helemaal aangewezen op vrijwilligers. Met De Ressort heb ik een goeie band, omdat ik negen jaar op de stedelijke jeugddienst heb gewerkt en omdat ik ook zelf in het jeugdhuis heb gewerkt", legt Robin uit waarom de Geraardsbergenaren maar graag kwamen meehelpen aan 'zijn' project. "Vandaag monteren we rekken en kasten, zetten we rolstoelen in elkaar en moeten we ook heel veel poetsen", vatte Robin de takenlijst samen. De koorts stijgt in het vakantiehuis, want op 26 maart gaat de zaak open. "We gaan eerst wel een een try-out organiseren met alle vrijwilligers die hieraan hebbben meegewerkt", voorziet Robin.

Twee jaar later

De opening van het vakantiehuis komt overigens ruim twee jaar later dan gepland. "Subsidies hebben op zich laten wachten."


vzw De Kleppe biedt in het verbouwde kloostergebouw een vakantieverblijf aan. "Iedereen is hier welkom, maar we geven voorrang aan de jeugd en aan mensen met een mentale, visuele, auditieve beperking, met autisme, en aan senioren (65+) met een zorgvraag. Scholen, jeugdorganisaties en andere verenigingen die werken met jongeren en mensen met een beperking genieten een voordeeltarief als minstens één derde van de huurders tot onze doelgroep behoort", zegt Robin.


De Kleppe heeft 49 bedden. (DCRB)