Twintiger uit Lierde komt om het leven en passagier raakt zwaargewond bij verkeersongeval in Brakel

Ronny De Coster
Bij een verkeersongeval op de grens van Zottegem en Brakel is vanochtend een twintiger uit Lierde om het leven gekomen. Zijn passagier is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval is gebeurd rond halfzes zondagochtend in de Brakelstraat. De 23-jarige Mathieu C. uit Lierde reed er met zijn auto in de richting van Brakel, toen hij  van de weg afweek. 

De chauffeur verloor de controle over het stuur op de plaats waar de Brakelstraat een lang bocht maakt. Vermoedelijk probeerde de twintiger daar bij te sturen. Vast staat, dat de Peugeot 207 rechts over de hoge stoeprand is gegaan en daarna een hellende tuimuur is opgereden.

In zijn vaart vernielde de auto onder meer een houten tuinafsluiting, een metalen hek, een verlichtingspaal en een bushalte. Uiteindelijk kwam de wagen aan de overkant van de weg tot stilstand tegen de gevel van een huis. Teams van de brandweerposten Brakel en Zottegem zijn nog ter plaatse gesneld om het slachtoffer uit de helemaal verhakkelde auto te bevrijden, maar voor de man kwam alle hulp te laat.

Weg afgesloten

Zijn passagier, S.M. uit Sint-Maria-Oudenhove, raakte bij de klap zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar, toen hij werd overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem. 

Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde stuurde een verkeersdeskundige om de omstandigheden van het dodelijke verkeersongeval te onderzoeken. De Brakelstraat bleef urenlang afgesloten voor alle verkeer.

Ronny De Coster
Bandensporen tonen waar de auto van de weg is geraakt.
Ronny De Coster Bandensporen tonen waar de auto van de weg is geraakt.
De helemaal verhakkelde auto waarin de chauffeur het leven liet.
Ronny De Coster De helemaal verhakkelde auto waarin de chauffeur het leven liet.
Technici kwamen ter plaatse om de vernielde verlichtingspaal weg te halen.
Ronny De Coster Technici kwamen ter plaatse om de vernielde verlichtingspaal weg te halen.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Axel Debremme

  Sterkte ad familie

 • Carine Haustraete

  Mijnheer Dimers als je de waarheid niet weet geef je beter geen oordeel. Niet gedacht dat het slachtoffer ouders heeft ? Het moet uw kind maar zijn... Zus van de moeder van slachtoffer

 • Rebecca Van Garsse

  Veel sterkte aan de nabestaanden

 • Sven Roels

  Sterkte aan de getroffen familie’s !

 • Michael Dimers

  Ik heb genoeg gelezen … "in zijn vaart" !!! Zegt dat al niet genoeg ?