Tuinman ontkent, maar blijft in de cel voor de moord op Lutgarde Maes (67) in Brakel

Lutgarde Maes werd op 13 oktober dood aangetroffen in de tuin van haar woning aan de Elverenberg.
Ronny De Coster Lutgarde Maes werd op 13 oktober dood aangetroffen in de tuin van haar woning aan de Elverenberg.
De 46-jarige tuinman die verdacht wordt van de moord op Lutgarde Maes (67) uit Brakel, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde beslist. De Gambiaan blijft elke betrokkenheid ontkennen.

Lutgarde Maes was op 13 september dood aangetroffen in de tuin van haar villa aan de Elverenberg, op de grens van Brakel en Zottegem. Haar lichaam lag verstopt onder een stapel hout naast het tuinhuis. De speurders concentreerden zich in het onderzoek maar op één hoofdverdachte: de Gambiaanse tuinman van Lutgarde Maes, die met de vrouw ook een tijd een relatie zou hebben gehad. Pas een maand na de ontdekking van de misdaad pakte de politie hem op in Antwerpen.

“Niets mee te maken”

Sindsdien zit de 46-jarige N.J. in voorlopige voorhechtenis. Vrijdag verscheen hij voor de raadkamer in Oudenaarde. Die heeft zijn aanhouding met een maand verlengd. De man blijft elke betrokkenheid ontkennen. “Mijn cliënt houdt vol, dat hij met deze zaak niets te maken heeft. Maar het onderzoek loopt volop. Wij zullen daarom tegen de beschikking van de raadkamer vermoedelijk geen beroep aantekenen”, zegt zijn advocate Leonie Degroote.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.