Tom Broekaert is nieuwe politiechef

De nieuwe zonechef van Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm, Tom Broekaert.
Foto De Coster De nieuwe zonechef van Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm, Tom Broekaert.
De politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm heeft een nieuwe baas: Tom Broekaert (47) uit Sint-Blasius-Boekel heeft de eed afgelegd als zonechef.

Broekaert volgt John Pieteraerens op, die waarnemend zonechef was sinds het vertrek van Philippe De Cock begin oktober. Tom Broekaert woont in Sint-Blasius-Boekel, maar is afkomstig uit Zottegem. In 1993 ging hij bij de toenmalige gemeentepolitie Zottegem aan de slag als agent bij de interventieploeg. Broekaert werd in het korps na de politiehervorming ook commissaris. De jongste twaalf jaar werkte hij bij de federale politie in Brussel.


"Eerst was dat op de dienst 'relaties lokale politie', waar politiezones volgens bepaalde managementmodellen worden geëvalueerd en begeleid. In 2013 ben ik dan diensthoofd geworden bij de centrale dienst voor de bestrijding van eigendomscriminaliteit, gepleegd door rondtrekkende daders. Ik beschouw het als een uitdaging om de ervaring en knowhow die ik in Brussel heb vergaard, toe te passen in de praktijk van een politiezone", vat Broekaert zijn ambities samen.


De nieuwe zonechef ontvouwt nog niet meteen grote plannen. "Ik ga eerst een beetje 'scannen': kijken wat er leeft in het korps, de beleidsdragers, in scholen en bij andere partners. Ik geloof dat de politie dicht bij de bevolking moet staan", zegt Broekaert. (DCRB)