Spoedarts Kris Permentier weet morgen of hof van beroep hem schuldig acht aan moordpoging en moord op zijn vrouw

Brakelaar Kris Permentier weet vrijdag hoe het hof van beroep oordeelt.
Photo News Brakelaar Kris Permentier weet vrijdag hoe het hof van beroep oordeelt.
Het doek valt morgen, vrijdag, over het proces van spoedarts Kris Permentier. Het Hof van Beroep zal oordelen of de Brakelaar al dan niet schuldig is aan de moordpoging en moord op zijn echtgenote. Zelf blijft hij volhouden dat hij zijn vrouw niets heeft aangedaan. Het Openbaar Ministerie is overtuigd van het tegendeel en vraagt 24 jaar cel.

Kristel Zimmermann overleed in oktober 2009 in het ziekenhuis nadat ze thuis onwel was geworden en in een coma was beland. In de bloedstalen die werden genomen, troffen de artsen de verdovende stof morfine aan. Enkele maanden eerder belandde Kristel al eens op de spoeddienst nadat ze een verkeerde dosis insuline had gekregen. Het parket vindt de omstandigheden waarin de vrouw is overleden verdacht en is ervan overtuigd dat Kris Permentier haar iets heeft aangedaan. Hijzelf blijft zijn onschuld uitschreeuwen en verwijst naar medische blunders die aan de oorzaak zouden liggen van het overlijden van Kristel. Die uitleg werd niet geloofd door de rechters in eerste aanleg, die Permentier hebben veroordeeld tot 24 jaar cel. Morgen weet de spoedarts of de rechters in beroep hem wel geloven.

Opvallend is dat de familie van het slachtoffer ook achter Kris Permentier blijft staan. Ze vergezelden hem al meermaals naar de rechtbank en de broer van Kristel schreef voor de behandeling in beroep nog een open brief om de onschuld van zijn schoonbroer te benadrukken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elisa deJong

    Hij zelf en Zijn Schepper weten het. Als hij wel bewust iets deed is dat verschrikkelijk. Zo niet, hopen dat vrij man is. Op zijn sterfdag komt hij voor de Rechter met een hoofdletter.

  • Bruno Melotte

    Ik volg veel dossiers en zit zelf in een monster dossier. Ik hoop dat recht zal geschieden en geef altijd het voordeel aan twijfel dit staat zo ook in onze wetboeken. Als zelf de fam. van het slachtoffer denkt dat Kris onschuldig is dan denk ik dat ook! Veel sterkte...