SAB bleef niet blind voor de Zuidactie voor Rwanda

Repro DCRB
Leerlingen en de leerkrachten van basisschool Sint-Augustinus Brakel (SAB) beleefden, een toffe Zuiddag. Zo zamelden ze geld in voor de Zuidactie van de Broeders van Liefde.

Met “Ongezien Talent” als thema dit jaar, werden centjes ingezameld voor kinderen die blind of slechtziend zijn in Rwanda. “Net als elk kind, hebben ook zij heel wat talenten. De armoede in Rwanda belet hen echter om deze talenten te laten groeien en later op eigen benen te staan. Met de Zuidactie krijgen zij een kans op een beter leven. In verschillende workshops hebben onze leerlingen en leerkrachten ervaren hoe het is om blind te zijn. Ze dansten ook op Afrikaanse muziek en namen deel aan een sobere maaltijd. De opbrengst van deze dag gaat integraal naar de Zuidactie”, vertelt leerkracht Tim Schamp.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.