Opbrengst van Kasseifeesten gaat naar Het Groene Lilare en Natuurpunt kern Rondom Burreken in Zegelsem

Gezinsbond ‘In De Rand’ overhandigde de cheque aan het personeel van Vrije Basisschool Het Groene Lilare.
Ronny De Coster Gezinsbond ‘In De Rand’ overhandigde de cheque aan het personeel van Vrije Basisschool Het Groene Lilare.
Gezinsbond In de Rand, organisator van de Kasseifeesten in Zegelsem, heeft de opbrengst van de jongste editie geschonken aan twee goede doelen. De Vrije Basisschool Het Groene Lilare Zegelsem krijgt 1.250 euro voor de aankoop van minivoetbaldoelen en de milieuvereniging Natuurpunt kan met 1.000 euro steun haar faunahuis verder uitbouwen.

“Zowel de school als de milieuvereniging helpen ons met de organisatie van de Kasseifeesten”, motiveert voorzitter Bert Broos van de Gezinsbond de keuze van de twee goede doelen. “Met de 1.250 euro die we hier krijgen, willen doelen kopen om op de speelplaats van onze school minivoetbal te kunnen organiseren”, licht schooldirecteur Marc Ghyselinck toe.

Faunahuis in ‘t Burreken

Natuurpunt kern Rondom Burreken staat dankzij de schenking een stapje dichter bij de afwerking van haar zofgenaamde faunahuis. “In 2016 kocht onze vereniging een bosperceel met daarin een woning. Omwille van de uitzonderlijke ligging aan de rand van een natuur- en landschapsreservaat, willen we dit pand ombouwen tot een faunahuis, waar we de verschillende mogelijkheden op vlak van ‘natuurinclusief bouwen’ willen demonstreren”, legt Jos Gyssels van Natuurpunt uit.