Op slag dood bij klap tegen vrachtwagen

DAKWERKER KOMT OM BIJ ACCIDENT IN GALMAARDEN

Brokstukken van de vrachtwagen en bestelwagen liggen verspreid over de weg
Mozkito Brokstukken van de vrachtwagen en bestelwagen liggen verspreid over de weg
Bij een verkeersongeval in Galmaarden is gisterenochtend rond zeven uur een man uit Brakel om het leven gekomen. Jonathan van den Haute (31) was samen met een collega op weg naar het werk, toen hij met zijn bestelwagen frontaal botste met een vrachtwagen, die uit de andere richting kwam. Hij overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde op de Herhout in Galmaarden. De 31-jarige Brakelaar Jonathan van den Haute, die werkt als dakdekker bij een aannemer in Herne, was met zijn bestelwagen op weg naar het werk. Bij hem in de auto zat nog een collega, ook uit Brakel.

De bestelwagen van Jonathan van den Haute.
Mozkito De bestelwagen van Jonathan van den Haute.

Op slag dood

Bij het inhalen van een auto botste de bestelwagen van de twee dakwerkers met een tegenligger. De klap werd Jonathan van den Haute fataal: het slachtoffer zat gekneld in de verhakkelde bestelwagen en was vermoedelijk op slag dood.


Zijn collega op de passagiersstoel raakte lichtgewond. Hij werd met een ziekenwagen van de brandweer Edingen naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle gebracht.


De chauffeur van de vrachtwagen van firma Van Moer Distribution uit Zellik, een man uit Chapelle-Lez-Herlaimont, was op weg naar het warenhuis Delhaize in Galmaarden om producten te leveren, toen het ongeval gebeurde.

Trucker in shock

Hij was niet gewond, maar verkeerde wel in shock en is door een ziekenwagen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West overgebracht naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen.


Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige om de precieze omstandigheden van de fatale klap te onderzoeken.


"De bestuurder van de bestelwagen maakte een inhaalmanoeuvre en schatte daarbij de verkeerssituatie verkeerd in. De vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam, kon de bestelwagen niet meer ontwijken", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau op basis van de bevindingen van de expert.


Op de plaats van het ongeval bleef de weg zes uur lang volledig versperd in beide richtingen. Familie, de werkgever en collega's van het dodelijke slachtoffer werden ter plaatse opgevangen door de hulpverleners.