Ook sluikstort in Brakel Burgemeester reageert laconiek én furieus

De matrassen, stoel en muziekinstallatie.
Foto Ronny De Coster De matrassen, stoel en muziekinstallatie.

Ook aan de Molenbergstraat in Brakel is in de nacht van zondag op maandag een sluikstorter aan het werk geweest. Onder meer twee matrassen, een stoel en een muziekinstallatie zijn er in de berm gegooid.


Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) posste een opmerkelijke reactie op zijn Facebook-account. "Beste sluikstorter, deze beide matrassen hebben er ooit voor gezorgd dat je rustig kon slapen of de liefde bedrijven. Je stoel zorgde er voor dat je aan de keukentafel rustig kon ontbijten. De muziekinstallatie nam bij jou hoogstwaarschijnlijk alle spanningen weg wanneer je je lievelingsmuziek beluisterde. Deze elementen van comfort heb je zo maar tentoongesteld in onze mooie gemeente Brakel. Had je mij maar of onze milieudienst gebeld en gevraagd "waar moet ik met deze spullen naartoe", dan hadden wij je graag geholpen", grapt de burgemeester.


Al komt de dader met die ludieke noot niet weg. "Je moet maar durven. De politie en onze milieudienst zullen alles in het werk stellen op de sluikstorter op te sporen en de rekening te presenteren. Wij hebben al boetes van 200 tot 3.000 euro laten opleggen voor dit soort overtredingen." (DCRB)