Meer dan 50 biersoorten op vernieuwd Marktplein

De organisatoren toosten al met een glas bier.
Foto De Coster De organisatoren toosten al met een glas bier.

Voor de vierde editie van de Brakelse Bierhappening morgen slaan de organisatoren hun tenten op op het vernieuwde Marktplein.


"We zijn na drie edities al flink gegroeid: dit jaar nemen 14 brouwerijen deel. Dat betekent, dat dat wij meer dan 50 verschillende biersoorten zullen kunnen aanbieden", zegt Peter Vanderstuyf, die samen met John Schotsaert en Joris Bakkaus de Brakelse Bierhappening organiseert.


"Vaste waarden zijn de Bouwerij Graal van Brakel en de Gemeledorpbrouwerij van Lierde. Daarnaast zijn er de verschillende biersoorten van piepjonge brouwerijen en op algemene aanvraag het bier van brouwerij Gruut. Bij het binnenkomen van de tent kan je een proefglas krijgen, waarmee je langs de verschillende brouwerijen gaat om een biertje te proeven. Om het wat vlotter te laten verlopen, kun je voor 12 euro een zogenaamd 'bierproefpakket' kopen met daarin een proefglas en vijf jetons", licht Vanderstuyf toe.

Kaas

Naast bier, kan je ook Brakelse kaas proeven. "Ze komen van de Kaashoeve uit Everbeek, de Sint- Michaëlshoeve uit Michelbeke en ook van de Brakelse Schapenmelkerij. We brengen ook animatie, zoals een springkasteel en een clown", zegt Vanderstuyf nog.


De Brakelse Bierhapping begint morgen, zaterdag, om 15 uur. Om middernacht gaan de tapkranen dicht. (DCRB)