Kinderboerderij Diggie houdt crowdfunding voor bouw creazolder

In de workshop wolverwerking kunnen de deelnemers wol van eigen schapen vilten of draad spinnen op het spinnenwiel.
Diggiehoeve In de workshop wolverwerking kunnen de deelnemers wol van eigen schapen vilten of draad spinnen op het spinnenwiel.
Kinderboerderij Diggie in Brakel start een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor de bouw van een crearuimte. De geldinzameling start zaterdag en zou 5.000 euro moeten opleveren.


Kinder- en gezinsboerderij Diggie ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers van alle leeftijden, met of zonder beperking en met meer of minder draagkracht.

Diggie biedt tal van boerderij-activiteiten aan, waaronder de workshop wolverwerking. “In die workshop kunnen de deelnemers wol van eigen schapen vilten of draad spinnen op het spinnenwiel. Als het kan, doen we die buiten, maar bij slecht weer hebben we momenteel geen geschikte binnenruimte voor deze activiteit”, verduidelijk coördinator Fien Neirynck waarom de verbouwing van een schuur op het programma staat.

10.000 euro

Diggie schat de kostprijs van de geplande verbouwing op 10.000 euro, maar kan rekenen op de steun van het streekfonds Streekmotor23. “Als wij 5.000 euro kunnen verzamelen, passen zij hetzelfde bedrag bij”, legt Fien Neirynck uit.

Stortingen zijn mogelijk via de actiepagina https://www.streekmotor23.be/project/16928 van Streekmotor23 en zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro. Op zaterdag 11 mei organiseert de kinderboerderij een open poort in kader van deze campagne. Op die dag zijn er tal van boerderij-activiteiten, zo kan je zelf een schaap leren scheren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.