Hoe veilig surfen wij (en onze kinderen) op het internet?

Informatieavond toont de vele onlinevalkuilen

Veilig Online
Gezinsbond, OMBRA (= Overleg Middelengebruik Brakel) en de gemeente Brakel organiseren donderdag 8 november een gratis informatieavond over veiligheid op het internet.

Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting?

Specialist ter zake Wouter Depoortere neemt de aanwezigen mee op een interactieve tocht naar de wereld van “Veilig Online”. De spreker wisselt cijfermateriaal, stellingen en concrete tips af met getuigenissen van kinderen, jongeren, ouders en experts, om zo een zicht te bieden op het mediagebruik van jongeren. Hierbij is er ook aandacht voor jullie eigen getuigenissen en ervaringen. Dankzij deze sessie leer je goochelen met instellingen, rapporteringen of filters en ben je helemaal op de hoogte van de do’s-and-don’ts rond privacy en kinderen.

Alle thema’s die aan bod komen en nog veel meer zijn achteraf allemaal terug te vinden op de website van Veilig Online: www.veiligonline.be.

De infoavod vindt plaats op donderdag 8 november om 20 uur in sporthal De Rijdt (vergaderzaal op de eerste verdieping) in Brakel. De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.