Drie dagen carnaval met twee stoeten in Brakel

Ronny De Coster
Een weekend vol carnaval zit eraan te komen in Brakel. De stoet die zaterdag 1 februari door de straten trekt, moet het hoogtepunt worden van het driedaagse feest

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer moet vrijdagavond symbolisch de sleutel van het gemeentehuis uit handen geven. Prins Eric en Prinses Marianne zwaaien drie dagen de scepter. De reclame- en praalwagenstoet vertrekt zaterdag om 18 uur aan de Serpentestraat voor een tocht door het centrum van Nederbrakel. In de feesttent die op het Marktplein staat, vindt een after-party plaats met dj’s Daddy Cool & Danny De Brabander. Rond middernacht vindt de prijsuitreiking plaats.

Kindercarnavalsstoet

Zondag zijn de kinderen aan de macht. Ze vertrekken om 13.30 uur aan het jeugdhuis Alfa naast de sporthal voor een stoet richting Marktplein. Daar komen ze rond 14.30 uur aan. DJ Yvers organiseert er een kinderdisco. Er zijn ook springkastelen, een wafelenbak en een ‘meet and greet’ met Chase van Paw Patrol. Rond 17 uur vindt de uitreiking plaats van de prijzen voor de mooist verklede kinderen en de mooiste kleurtekening.