Celstraf met uitstel voor man die auto’s met hamer bewerkt in Wielendaalstraat

Archiefbeeld - De man bewerkte vier auto’s met een hamer.
Ronny De Coster Archiefbeeld - De man bewerkte vier auto’s met een hamer.
De Brakelaar die op 20 augustus 2018 vier wagens in de Wielendaalstraat heeft bewerkt met een hamer is veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een boete van 4.808 euro met uitstel. Naast de vernielingen is de man ook veroordeeld voor het bezit van 10 wapens waar hij geen vergunning voor had.

Brakelaar M.C. verloor op 20 augustus 2018 de controle toen zijn vriendin hem liet zitten en aan de politie meldde dat de man wapens in huis had. Met een hamer in de hand en na het drinken van behoorlijk wat alcohol, trok de man naar de Wielendaalstraat op zoek naar zijn vriendin. Omdat hij haar niet kon vinden, bewerkte hij vier wagens met zijn hamer. Nadat een buurtbewoner hem kon overmeesteren en de politie hem kon arresteren, werd een huiszoeking uitgevoerd. Daar vond de politie 10 wapens zonder vergunning, waarvan sommige zelfs geladen waren. Als de man de voorwaarden naleeft die de rechtbank hem heeft opgelegd, moet hij niet naar de cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.