Bus ramt twee bomen na slippartij: chauffeur en zeven reizigers naar ziekenhuis

Ronny De Coster
In Opbrakel is rond halftien donderdagvoormiddag een autobus van De Lijn betrokken geraakt bij een vrij indrukwekkend verkeersongeval. Er vielen acht lichtgewonden.

De chauffeur van de bus die van Ronse naar Brakel reed, verloor de controle over het stuur nadat het voertuig ging slippen in de bocht, waar het wegdek vermoedelijk nog glad lag. De bus ging links van de weg af.

Hij ramde eerst een boom, tolde om zijn as en kwam uiteindelijk tegen andere boom tot stilstand. De klap was zo hevig, dat één van de twee bomen ontworteld werd.

In de bus zaten zeven reizigers. Ze zijn door drie ambulances samen met de chauffeur naar de ziekenhuizen AZ Sint-Elisabeth in Zottegem en AZ Glorieux in Ronse gebracht. Niemand is zwaargewond.

Onderzoek

“We moeten nog verder onderzoek afwachten om de precieze oorzaak van het ongeval te kennen. Wij vernemen dat de bus is geslipt. Of de chauffeur hier in de fout is gegaan, kunnen we op dit moment zeker nog niet besluiten”, reageert de communicatiedienst van De Lijn.

De buschauffeur is geen directe werknemer van De Lijn, maar werkt voor een onderaannemer van de vervoerfirma. De man had alvast niet gedronken: hij legde een negatieve ademtest af.

Ronny De Coster9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maxime Vanmaercke

  Compliment voor de buschauffeurs die op de baan moeten in glad weer. Het blijft een reuze gedrocht die, indien men begint te slippen, niet meer te controleren valt. Hopelijk enkel stoffelijke schade.

 • Gosseye Hedwig

  eerst 2 keer nadenken voor je de baan op gaat jij als chauffeur beslist of het mogelijk is of niet punt. en ja een ongeval is nooit uit te sluiten ( 40j ervaring )

 • Kristof Huyck

  @Geert: Vrijwel alle bussen van De Lijn rijden op 'vierseizoensbanden', zie: https://www.delijn.be/nl/E-zine/winter.html Die banden betekenen niet dat je niet kan slippen, zoals sommige mensen schijnen te denken.

 • Krist De Bosschere

  Dit is het risico van het vak Niemand staat er vrij van En spreek niet van tis weer een chauffeur Er gebeuren veel meer ongevallen met domme automobilisten die denken dat ze ervaring hebben Veel beterschap in het algemeen door een collega van de group coach partners collega die hetzelfde werk verricht

 • Alain Bertholet

  Mr. Landsman heeft heel waarschijnlijk nooit met een bus meegereden. Anders zou hij weten dat deze wel degelijke banden hebben. Heb na 36 jaar bij De Lijn nooit winterongeval gehad. Maar...dit os gewoon veel geluk hebben. En soms loopt het fout, ja.