Brandweerman valt drie meter diep bij blussen uitslaande brand

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.
DCRB De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.
Bij het blussen van een uitslaande brand in een woning in Everbeek-Beneden is gisterenavond een brandweerman vrij zwaar gewond geraakt. Pascal Ternoot brak een rib en elleboog na een val van drie meter.

De brand woedde in een bijgebouw van het huis van Karel Coppens aan Terbeken in Everbeek-Beneden. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. De spuitgasten konden beletten dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende woning, maar de brandende bergplaats, waarin op zolder stro gestockeerd lag, ging helemaal in de vlammen op.


Brandweerman en gemeentearbeider Pascal Ternoot stond aan de voorkant van het gebouw op een ladder om het vuur te blussen, toen de dakgoot plots losbrak. De constructie viel naar beneden en duwde ook de ladder omver. De brandweerman maakte daarbij een val van drie meter en kwam op zijn zij tegen de straatstenen terecht. De man is naar het ziekenhuis van Geraardsbergen gebracht Hij houdt aan het ongeval een gebroken rib en elleboog over, maar kon gisterenavond al naar huis.


De oorzaak van de zware brand is niet bekend. "Ik vermoed dat er misschien en probleem is geweest met een stroomkabel", denkt Karel Coppens, de eigenaar van het pand.


"Ik was op het moment van de brand niet thuis. Een alerte buur had rook zien opstijgen van onder de pannen en sloeg alarm. Gelukkig waren we er op tijd bij", bedenkt Coppens. (DCRB)