Baxter schenkt 98.000 euro aan De Kleppe

JEROEN MEUS PETER VAN VAKANTIEHUIS VOOR MENSEN MET BEPERKING

Frederic Hoffmann van Baxter overhandigt de cheque van maar liefst 109.200 dollar.
Thomas Vandewalle Frederic Hoffmann van Baxter overhandigt de cheque van maar liefst 109.200 dollar.
Het Amerikaans farmaceutisch bedrijf Baxter heeft afgelopen zaterdag een cheque ter waarde van 98.000 euro overhandigd aan De Kleppe in Everbeek, een vakantiehuis voor mensen met een beperking dat momenteel wordt verbouwd. "De Kleppe wil net als ons de levenskwaliteit van mensen verbeteren", motiveerde het bedrijf.

De Kleppe is een vakantiehuis voor mensen met een beperking dat momenteel grondig wordt gerenoveerd. Maar ondertussen kunnen mensen met een beperking er wel genieten van een belevingsdag tussen de dieren en in de tuin, die speciaal is aangepast voor rolstoelgebruikers. Om alle vrijwilligers te bedanken die er de handen uit de mouwen steken, maar ook financieel bijdrages leveren, werd zaterdag een zogenaamde inkijk- en dankdag georganiseerd. Hoogtepunt was echter de overhandiging aan De Kleppe van een cheque van maar liefst 109.200 dollar - wat omgerekend neerkomt op zo'n 98.000 euro - van het Amerikaans farmaceutisch bedrijf Baxter. "Via de Baxter International Foundation steunen we initiatieven voor mensen die anders moeilijk toegang hebben tot activiteiten en hun levenskwaliteit verhogen", zegt Frederic Hoffmann, general manager bij Baxter. "Onze geneesmiddelen zijn er ook op gericht levens te redden en de levenskwaliteit te verbeteren."


De Kleppe had zaterdag nog meer groot nieuws. Zo wordt niemand minder dan tv-kok Jeroen Meus peter van het project. "Jeroen is hier een tijdje geleden langsgeweest omdat hij bevriend is met één van onze medewerkers", vertelt coördinator Robin Ronsyn. "Hij was toen zeer onder de indruk en vol lof over wat we hier doen. Hij stelde zelf voor dat we hem moesten contacteren als hij iets voor ons kan betekenen. Dat hebben we nu ook gedaan. We zijn bijzonder fier met een peter als hem. Daarnaast heeft hij ons ook het recept doorgestuurd voor een koekje dat we bakten voor onze Kleppeworp. Hij kon er vandaag niet bij zijn omdat zijn hotdogrestaurant nog maar pas is geopend. Maar bij de feestelijke heropening in 2016 is hij zeker van de partij", verzekerde Robin.


Er werd zaterdag ook nog een kunstwerk onthuld aan de muur naast de vakantiewoning, die zichtbaar is voor alle passanten. "Een partnermuur in de vorm van een zeppelin", omschrijft kunstenares Anne Claire Bisschop uit Brakel het werk. "Ik begeleidde mensen met een beperking om tot dit resultaat te komen. Het is ongelooflijk wat voor talent er in sommigen zit. Het kunstwerk bestaat uit 60 houten schijven die elk op zich een kunstwerkje zijn en doet ook letterlijk dienst als partnermuur. Op elk werkje staat de naam van de partner, de sponsor of een typisch Kleppe-element."

Coördinator Robin Ronsyn toont het koekje waarvan Jeroen Meus het recept doorstuurde.
Thomas Vandewalle Coördinator Robin Ronsyn toont het koekje waarvan Jeroen Meus het recept doorstuurde.
Televisiekok Jeroen Meus is peter van vakantiehuis De Kleppe.
Vertommen Televisiekok Jeroen Meus is peter van vakantiehuis De Kleppe.