“Natuurlijk blijf ik de Belgische sjerp dragen!”

Stefaan Devleeschouwer
Ronny De Coster Stefaan Devleeschouwer
Burgemeesters krijgen de keuze om Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp te dragen. 

“Ik ben tegen deze stupide maatregel”, reageert de Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld). “De bedenker hiervan mag men voor mijn part op water en brood zetten. Hebben de heren en dames politici niets anders te verzinnen alvorens definitief te kunnen landen met deze nieuwe Vaamse regering?”, vraagt Devleeschouwer zich af.

Ook het idee om burgemeesters voortaan een Vlaamse in plaats van Belgische sjerp te laten dragen, gaat er bij de Brakelse burgervader niet in.

Regenboogsjerp?

“Natuurlijk blijf ik de Belgische sjerp dragen., En mocht de Vlaamse regering mij dit ooit verbieden, laat ik zelf een sjerp maken in de regenboogkleur als teken van verdraagzaamheid. “De goden vervelen zich ... vandaar deze slechte maatregel”, reageert Devleeschouwer scherp.

Ook het vooruitzicht dat de stemplicht vervalt, zint hem niet. “Stemmen is een plicht ... ook als ziet Open Vld dit anders.

Zij die deze plicht niet vervullen uit luiheid, besluiteloosheid, geen geloof meer in de politiek moet men stimuleren om toch naar de stembus af te zakken en hun burgerplicht te doen.

Niet meer verplicht gaan stemmen wil zeggen dat men Pontius Pilatus speelt en de beslissing aan anderen over laat”, besluit Devleeschouwer.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jose Baeten

    Een burgervader met karakter, zo zouden er meer moeten zijn. Proficiat stefaan

  • Luc Vanderkelen

    Proficiat Stefaan!!!

  • Thijs Jacobs

    Bravo voor onze Burgemeester.