Bouw assistentiewoningen voor senioren gestart

Op de plaats waar het vroegere OCMW-rusthuis Ter Vest stond in de Veststraat startte gisteren de bouw van assistentiewoningen voor senioren. Het project omvat twee woonblokken met 62 woningen waar ouderen kunnen verblijven die nog zelfstandig kunnen wonen. Het complex zal Residentie De Anjers heten.

Het Balens OCMW breidt met deze nakende realisatie haar waaier aan woon- en zorgvormen voor senioren gevoelig uit. Nieuw is ook dat, eens het complex open zal zijn, er een woonassistent en een conciërge aanwezig zal zijn om de bewoners bij te staan bij hun vragen. "Het ene woonblok zal beschikken over een ontmoetingsruimte en een wassalon. In het andere blok komt het kantoor van de woonassistent, een badhuis en een fitnessruimte. De woningen zijn uitgerust met een noodoproepsysteem zodat de bewoners ook buiten de kantooruren hulp kunnen inroepen als dat nodig is. De inwonende conciërge zal ook het klein onderhoud voor zijn rekening nemen.", aldus OCMW-voorzitter Erik Borghmans.

Wie 65 is of ouder en interesse heeft in een assistentiewoning kan terecht bij het thuiszorgteam van het OCMW via 014/82.98.48 of via e-mail info@ocmwbalen.be, of via een e-formulier op www.ocmwbalen.be. Op dinsdag 20 september gaan in VC De Kruierie in de Bevrijdingslaan 1 twee gratis infosessies door, om 13.30 en om 19.30 uur. (EJM)