Wim Ruelens rijdt al dertig jaar met 'Rodaniawagen' mee in de koers

Wim Ruelens.
Foto Bollen Wim Ruelens.
Juwelier Wim Ruelens (42) rijdt al dertig jaar met de pilootwagen mee tijdens wielerwedstrijden. Niet alleen in de regio verzorgt hij de openingswagens in de koers, ook in de rest van het land kan er steeds op zijn diensten gerekend worden, van jeugdwedstrijden tot de grootste wielerwedstrijden.

Het begon allemaal op 12-jarige leeftijd toen Wim mee in de pilootwagen zat en in verbinding stond met de aankomst om zo te briefen over de locatie van de wedstrijd. "Het was tegelijk mijn taak om de seingevers te verwittigen over het aantal nog af te leggen rondes", vertelt Wim. "Eenmaal achttien jaar nam ik zelf plaats achter het stuur van de pilootwagen."

Eigen tune

Wim werd vooral gekend met het voorrijden van de klassiekers voor beroepsrenners onder het horlogemerk 'Rodania'. Daar stopte hij in 2012 mee, mede doordat het management van Rodania besloot om het gekende 'Tadadadaaa'-deuntje aan te passen, maar ook omdat Wim meer dan zijn handen vol had met zijn juwelierszaak in Boutersem. "Ik ben wel blijven rijden met mijn eigen pilootwagens, die uitgerust zijn met geluidsapparatuur die mijn eigen tune laten weerklinken", vertelt Wim. In de maand mei kan je Wim terugvinden op de Baloise Belgium Tour. Deze kent zijn laatste rit op zondag 29 mei. De start vindt plaats in Tremelo om vervolgens het Hageland te doorkruisen en aan te komen in Tongeren. (VDT)