Vzw Mobiel zorgt voor vervoer rolstoelgebruikers en mindervaliden

Boutersem
RV Boutersem
Boutersem gaat de samenwerking aan met de vzw Mobiel, een organisatie die zich inzet voor het vervoer van rolstoelgebruikers. De dienst verzorgt jaarlijks meer dan 20.000 trajecten voor meer dan 5.000 aangesloten gebruikers in Oost-Brabant.

“Je kan als inwoner van Boutersem een beroep doen op deze dienst voor individueel rolstoelvervoer tegen een betaalbare bijdrage,” legt schepen van Mobiliteit Maarten Devroye (N-VA) uit. “Boutersem heeft deze overeenkomst ondertekend in het kader van de basismobiliteit van onze inwoners. Iedereen moet op een zo comfortabele manier kunnen geraken waar men wil.”

Liftsystemen

De aangepaste voertuigen met liftsystemen rijden zeven dagen op zeven van 6.30 tot 22.30 uur. Je kan zowel occasioneel vervoer aanvragen als vervoer voor vaste trajecten, waarbij de chauffeur je thuis aan de deur komt ophalen en je brengt tot aan de deur van je bestemming. Wil je graag een uitstap maken in groepsverband met rolstoelgebruikers en eventueel andere personen met een beperkte mobiliteit, dan kan je groepsvervoer aanvragen. 

Wil je je graag engageren als vrijwilliger, ook dan kan je bij de vzw Mobiel terecht. Zo kan je als chauffeur rijden of het dispatchteam versterken. Je bepaalt hierbij steeds zelf je beschikbaarheid. Meer info vind je op www.vzwmobiel.be en via het nummer 016/20.53.83.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.