Spierbundels van Bar-Code treden opnieuw op in Belgium’s Got Talent

Bar-Code tijdens de vijfde auditie-aflevering van Belgium's Got Talent
Belgium's Got Talent Bar-Code tijdens de vijfde auditie-aflevering van Belgium's Got Talent
De mannen van Bar-Code hebben al een sterke prestatie neergezet in het VTM-programma Belgium’s Got Talent. Een nieuwe betekenis van gymnastiek en gewichtheffen: dat is in een notendop Bar-Code. Hun optreden konden de kijkers duidelijk smaken, want de jongens uit Leuven en Boutersem kregen meteen een Golden Buzzer. 

Tijdens de vijfde auditie-aflevering van Belgium’s Got Talent werd onze regio naast operazangeres Camille uit Keerbergen, ook vertegenwoordigd door de Leuvense spierbundels van Bar-Code. Zij gooiden hun lichamen in de strijd en brachten heel wat entertainment in een mix van gymnastiek, trampolinespringen, parkour, gewichtheffen en calisthenics. Hun spectaculaire show zorgde voor een rechtstreeks ticket naar de studioshows, want kijkend Vlaanderen gaf hen de Golden Buzzer. “We hadden niet verwacht dat we meteen de Golden Buzzer zouden krijgen. Elke aflevering zijn er heel wat sterke acts”, zegt Sebastiaan François (31) van Bar-Code. 

Zo'n drie jaar geleden startten Sebastiaan, Brecht en Anthony met trainen. “We woonden samen in een huis en gingen geregeld naar de fitness. Maar na een tijd vonden we dat ‘te gewoon’ en zochten we naar meer uitdaging”, aldus Sebastiaan. De drie vrienden vonden die uitdaging in ‘calisthenics’, of beter gezegd trainen met eigen lichaamsgewicht. “We trainden dan meer op bepaalde moves en vaardigheden zoals pompen en handstanden”, zegt de Leuvenaar. 

Showteam

De drie Leuvenaars huren samen een turnzaal in Kessel-Lo die ze openstellen voor publiek. “We wilden testen of er in Leuven meer interesse was voor calisthenics en dat bleek het geval. De acht personen waarmee we deelnemen aan Belgium’s Got Talent trainen bij ons en maken deel uit van ons showteam. We trainen nu ongeveer anderhalf jaar samen”, aldus Sebastiaan. Het mannelijk geweld van Bar-Code is tussen 17 en 31 jaar oud en traint momenteel drie keer per week.

Of de spierbundels van Bar-Code hun prestatie kunnen overtreffen, zullen we vrijdagavond zien. “De laatste maanden hebben we geoefend op meer risicovolle en gevaarlijke oefeningen. In combinatie met visuele effecten wordt het nog spectaculairder”, klinkt het veelbelovend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.