Politiek Voor Dummies

Politiek Voor Dummies
RV Politiek Voor Dummies
Ben je soms het noorden kwijt tussen alle parlementen, regeringen, ministers, volksvertegenwoordigers, Vlaams of Waals minister-president en de premier, dan kan je op 3 mei vanaf 19.30 uur terecht in het cultureel centrum van Boutersem voor de infoavond Politiek Voor Dummies. 

Hierop krijg je een duidelijk beeld over de politiek van vandaag, over hoe je correct moet stemmen, voor wie je allemaal kan stemmen en wat de verschillende bevoegdheden zijn op federaal, nationaal en Vlaams niveau. “Verschillende politieke partijen zullen aanwezig zijn”, zegt organisator Sam Robijns. “Eerst is er een beknopte toelichting over de verkiezingen van 26 mei door VRT-journalist Wim Van den Eynde en daarna krijgt elke partij het woord om hun partijstandpunten toe te lichten en tot slot kunnen mensen uit het publiek vragen stellen aan alle kandidaten van alle lijsten en partijen.” 

Voor Groen zijn Ann de Martelaer, Jos Thys en Dieter van Besien present, voor sp.a zijn dat Karin Jiroflée, Hannes de Geest en Pieter Cortoos, voor N-VA Ine Tombeur en Allessia Claes, voor Open Vld Danielle Vanwezenbeeck en voor CD&V Bart Dusart en Guido Dumon. “Heel wat mensen hebben wel interesse in de Belgische politiek, maar vinden nergens een beknopte overzichtelijke uitleg en krijgen niet de kans om vragen te stellen”, aldus Sam. “Met dit informatiemoment hoop ik interesse aan te wakkeren bij jong en ouder. Een informatief moment waarbij je alle vragen mag en kan stellen is een must voor allen die de politiek van vandaag willen verstaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.