Leerlingen maken werk van gezonde drinkgewoonten

Alle leerlingen van het eerste leerjaar kregen een duurzame ecodrinkfles cadeau.
Foto Bollen Alle leerlingen van het eerste leerjaar kregen een duurzame ecodrinkfles cadeau.
Zoals elk jaar zet de gezondheidsraad van Boutersem de drie basisscholen aan om gezonde drinkgewoonten te promoten bij kinderen van het eerste leerjaar. Met 'Ik Drink Slim' willen de gemeente en basisscholen de overconsumptie van gesuikerde drankjes afremmen.

Een kind op vijf weegt te veel. De overconsumptie van calorierijke sapjes, limonades en gesuikerde melk draagt daartoe bij. Daarom zet de gemeente Boutersem samen met Logo Oost-Brabant in op 'Ik Drink Slim'. Met deze actie leren kinderen uit het eerste leerjaar om een onderscheid te maken tussen gezonde en minder gezonde drankjes. "Een actie als 'Ik Drink Slim' past perfect in het gezondheidsbeleid van de gemeente. We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor gezonde drinkgewoonten op jonge leeftijd. Want jong geleerd, is oud gedaan," zegt burgemeester Sarah Boon (sp.a), eveneens schepen van Gezondheid.


In Boutersem nemen 131 leerlingen uit het eerste leerjaar deel aan de actie. Op het einde van 'Ik Drink Slim' krijgen ze een diploma en een gouden medaille. Samen met Tupperware zorgt de gezondheidsraad van Boutersem voor een duurzame ecofles voor elke leerling en leerkracht: goed voor de gezondheid en het milieu. In totaal hebben 350 leerlingen van de scholen in Boutersem een drinkbus ontvangen. (VDT)