Juwelier Ruelens zet 'vandalen' te kijk op Facebook

Op de beelden van de bewakingscamera zijn de twee jonge vandalen duidelijk te zien.
Foto RV Op de beelden van de bewakingscamera zijn de twee jonge vandalen duidelijk te zien.
Juwelier Wim Ruelens is boos. In de nacht van zaterdag op zondag passeerden twee jonge gasten rond 2.45 uur langs zijn zaak op de steenweg van Tienen naar Boutersem. Eentje van hen spuwde op het rolluik en daarna ging het duo aan de haal met een veiligheidspaaltje met knipperlamp. De camerabeelden tonen deze feiten duidelijk aan.

"De jongens kwamen waarschijnlijk van de fuif in het centrum van Boutersem. Ik heb er zeker niets op tegen dat er gefuifd wordt, maar een beetje manieren zijn wel op zijn plaats!" Wim plaatste de camerabeelden open en bloot op zijn Facebook. De jongens in kwestie zijn zeer goed herkenbaar. "Ik trek me daar niets van aan", zegt Wim. "Ik hoop dat die gasten ook eens een kijkje nemen naar de beelden en zich komen excuseren. Ze mogen dan ook de knipperlamp van het veiligheidspaaltje meebrengen. Intussen is het paaltje wel terecht dankzij een tip van een buurman, maar de lamp die er op zat, is verdwenen."

De getuigenis van Wim op Facebook leverde heel wat reacties op. "Ik hoorde dat er wat verderop ook een bushokje zwaar beschadigd is geraakt. Daar werd het glas uit het hokje gestampt. Enkele verkeersborden zouden besmeurd zijn met zwarte verf en in de Dorpsstraat werden nog eens twee knipperlichten gestolen. Ik vind het jammer dat zulke dingen gebeuren. De organisatie van de fuif kan daar moeilijk iets aan doen en de politie kan niet overal zijn. Zulke praktijken getuigen gewoon van weinig opvoeding." Wim legde klacht neer bij de politie, die een proces verbaal opstelde. (VDT)