Huis van het kind settelt zich in Boutersem

Huis van het Kind start op in Boutersem
RV Huis van het Kind start op in Boutersem
Zopas vond de officiële kick-off plaats van het Huis van het Kind Boutersem. Dat is een netwerk van lokale organisaties die te maken hebben met de opvoeding van het kind. De Vlaamse regering vraagt dat elke gemeente zijn Huis van het Kind heeft.

Het samenwerkingsverband in Boutersem heeft een erkenning gekregen van Kind en Gezin en gaat nu officieel van start. “Momenteel is er geen fysieke locatie, maar wordt er gekozen voor een contactpunt”, zegt schepen van Kinderopvang Tinne Alaerts (CD&V). “Ouders en professionele opvoeders kunnen er terecht met (opvoedings)vragen over kinderen. De coördinator zal samen met de ouders en opvoeders nadenken over een oplossing of hen doorverwijzen naar een gespecialiseerde organisatie.”

Rani Bueken is de coördinator van het Huis van het Kind Boutersem. Zij is te bereiken via 0477/96.43.96 en huisvanhetkindboutersem@ons.be. Het Huis van het Kind heeft ook een website, www.huisvanhetkindboutersem, en een Facebookpagina. Op de kick-off werd duidelijk dat er voldoende gedrevenheid is om van het Huis van het Kind een gevestigde waarde te maken. Er liggen mooie projecten in het verschiet en voor onze ouders en professionele opvoeders is het een surplus om met hun vragen bij één centraal contactpunt terecht te kunnen”, besluit schepen Alaerts. 

Wil jij kennismaken met de werking? Kom dan op zondag 26 mei naar Proef ons Park in het domein van Kwabeek. Er is een heel leuk dagprogramma voorzien met leuke activiteiten voor jong en oud. Ook het Huis van het Kind zal er staan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.