Fusieclub Boutersem United is een feit: “Uniek project in onze regio”

Boutersem United toont dat samenwerken kan.
bollen Boutersem United toont dat samenwerken kan.
De fusie tussen Boutersem United (jeugdwerking Boutersem) en Sporting Roosbeek-Neervelp is een feit. “Boutersem United (BUTD) is de naam en het stamnummer van Sporting Roosbeek-Neervelp zal gebruikt worden”, zegt voorzitter Erik Baeb.

Boutersem United startte 10 jaar geleden als een jeugdsamenwerking tussen Verbroedering Boutersem en Sporting Roosbeek. Later kwamen Racing Butsel en Jong Neervelp erbij en werd er een convenant ondertekend tussen de clubs en de gemeente Boutersem. “De doelstellingen van BUTD waren vanaf het begin: een jeugdsamenwerking bekomen tussen alle voetbalclubs in groot-Boutersem en de gemeente, net als een eigen terrein (kunstgrasveld) en een eigen A- en B-kern”, zegt Erik.

Logo van Boutersem United
RV Logo van Boutersem United

De fusie moet de toekomst van het voetbal in Boutersem helpen veiligstellen. “De laatste jaren zijn er al twee clubs gestopt, Verbroedering Boutersem en Jong Neervelp”, aldus Erik. “De huidige structuur en het beleid van voetbalclubs, ook op ons niveau, vragen een duidelijke visie, doelstellingen en organisatie. Deze kan Boutersem United aanbieden door het bundelen van de krachten van beide clubs. De bedoeling is de doorstroming naar de A-en B-kern beter te begeleiden en deze op korte en lange termijn samen te stellen met spelers opgeleid bij Boutersem United. Uiteraard blijft de jeugdsamenwerking met Racing Butsel en het convenant met de gemeente bestaan en worden alle afspraken nagekomen.”

Samen met een nieuw logo werd ook de visie van Boutersem United bekend gemaakt: GOAL. “Dat staat voor geduld, opleiding, attractief voetbal en liefde voor het spel”, zegt Erik. 

Meer info vind je op www.boutersemutd.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.