Fran (8) vindt geld in supermarkt en koopt... cadeautjes voor ander kindje

Sint deelt geschenkpakketten voor kansarmen uit in OCMW

Het meisje kon er gisteravond niet bij zijn op het OCMW, maar de voorzitter wil haar alvast nog eens uitnodigen om haar te bedanken.
RV Het meisje kon er gisteravond niet bij zijn op het OCMW, maar de voorzitter wil haar alvast nog eens uitnodigen om haar te bedanken.
Sinterklaas en enkele van zijn zwarte pieten brachten gisteravond een bezoek aan het OCMW van Boutersem. Daar overhandigde hij 39 geschenkpakketten voor de kansarme kinderen van Boutersem. Eentje daarvan was van de achtjarige Fran. Het meisje vond namelijk wat geld in de supermarkt, en besloot dat niet te spenderen aan zichzelf, maar aan kindjes die het minder goed hebben.

Deze actie kaderde in het sociale doel dat Sinthuis Boutersem ook dit jaar beoogde. Volgens de hoofdpiet was dit enkel mogelijk dankzij het grote succes van het Sinthuis. “Maar liefst 1.800 mensen bezochten het Sinthuis op zaterdag 17 november, zondag 18 november en woensdag 21 november en betaalden hiervoor een symbolische euro. Met dit geld konden Sinterklaas en Zwarte Piet dus de extra geschenkjes kopen. Ook bij de scholen was het Sinthuis een voltreffer: om en bij 1.600 schoolkinderen uit Boutersem en omgeving kwamen een kijkje nemen hoe de Sint en zijn Pieten wonen en werken.”

Er was nog een heel bijzonder pakje bij gisteravond, namelijk dat van Fran. Het achtjarig meisje had wat geld gevonden in de supermarkt en in plaats van iets voor zichzelf te kopen, besloot ze de centjes aan een stickerboek en een kam te geven, bestemd voor een ander kindje, want volgens haar verdient iedereen een cadeau, ook de arme kindjes. “Fran gaf zelf aan dat ze met de gevonden centjes iets wilde doen en gezien het bijna Sinterklaas is, was het ‘goede doel’ al snel gekozen”, zegt mama Sofie. “Fran is een achtjarig meisje, dat voor zichzelf opkomt maar wel steeds begaan is met andere kinderen. Ze trekt zich het lot van anderen aan, door bijvoorbeeld haar leefomstandigheden te vergelijken met die van kinderen die minder geluk hebben.”

De Sint was onder de indruk van het mooie gebaar. “Het bezorgde me toch een krop in de keel. Ik zal Fran zeker niet vergeten tijdens mijn ronde in Boutersem.” En ook OCMW-voorzitter Maurice Rodeyns was emotioneel geraakt door het mooie gebaar van Fran. “Dit is prachtig! Ik wil Fran zeker binnenkort eens uitnodigen op het OCMW om haar persoonlijk te bedanken, want gisteren kon ze er helaas niet bij zijn. Ik ben ook superblij dat er dit jaar zoveel cadeaus van de Sint zijn voor de minderbedeelde kinderen in onze gemeente. Er waren maar liefst zes pieten nodig om dit alles te dragen. We zullen de buit eerlijk verdelen, zodat iedereen een geweldig Sinterklaasfeest heeft dit jaar!”

De overhandiging van de cadeautjes aan het OCMW van Boutersem. Eentje van de stapel op tafel werd geschonken door de achtjarige Fran.
Bollen De overhandiging van de cadeautjes aan het OCMW van Boutersem. Eentje van de stapel op tafel werd geschonken door de achtjarige Fran.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hanne Claes

  the judge: een stickerboek en een kam - ik gok dat dat kind een briefje van 5 euro gevonden heeft...

 • louis van hoeylandt

  die ga zeker in de politiek , want die zijn ook echt heel goed in andermans geld uit te delen zoals sinterklaas , en dan met de eer gaan lopen , geld uitgeven dat niet van u is dat is geen kunst ,je hebt zelf niet het gevoel dat je geld uitgeeft

 • george aper

  Dit is diefstal! Ze had dit moeten inleveren, hoop dat ze strafrechtelijk vervolgd zal worden!

 • Jan Peeters

  Prachtig !

 • Paul Derycke

  Dat is pas een mooi gebaar. Verdient echt een dankwoord.