Eddy Verloes exposeert aan zee

VOORMALIG LERAAR STELT FOTO- EN GEDICHTENBOEK 'NO TIME TO VERLOES' VOOR

Eddy toont zijn nieuwe foto- en gedichtenboek dat bij hem besteld kan worden.
Bollen Eddy toont zijn nieuwe foto- en gedichtenboek dat bij hem besteld kan worden.
Eddy Verloes (55) uit Boutersem, de voormalige organisator van de Plaza Night en docent aan de Koninklijke Militaire School, krijgt de eer om deze zomer zijn fotografie te tonen in Galerie Expo Tempo op de zeedijk van Knokke-Heist. Tegelijkertijd wordt zijn gloednieuw foto-en gedichtenboek 'No Time To Verloes' voorgesteld.

Eddy Verloes is erg gekend in de streek. Hij gaf les in de Koninklijke Militaire School en is de vroegere organisator van Plaza Night. Vijf jaar geleden startte hij met fotografie, maar de kriebels om plaatjes te schieten waren er eigenlijk al veel vroeger. "Toen ik mijn thesis maakte rond poëzie en kunst, kwam ik in contact met tal van dichters en beeldende kunstenaars, die mij inspireerden. Omdat ik zelf geen schildertalent ben, wil ik foto's maken die zo dicht mogelijk aanleunen bij een schilderij."


Maar dat is niet de enige richting die Eddy uit gaat met zijn werken. In zijn nieuwe fotoboek, waarin zeventig foto's vervat zijn, komt de grote verscheidenheid in stijl erg tot uiting. "Natuur en landschappen inspireren me mateloos, zeker wanneer ik kan spelen met mist-en zoneffecten", vertelt de fotograaf, die zijn opleiding volgde aan het CVO Leuven. "En ver hoef ik niet te gaan om prachtige uitzichten te vereeuwigen, want het Hageland biedt zoveel moois. De bijhorende titels en de gedichten van enkele binnen-en buitenlandse dichters als Lulu Wang, Gui G. Nijs, Maud Vanhauwaert, Jill Marchant, Jan Vanhaelen, Dirk De Roo en Ann Dewulf, maken het geheel af", aldus Eddy.


Voor de expo in Knokke-Heist reserveerde Eddy twaalf van zijn foto's, die betrekking hebben op de kust zoals ze nu is. "Door de klimaatverandering dreigt het uitzicht van de Belgische kust drastisch te veranderen, zo klonk het enkele dagen geleden in het nieuws. De expo is dus bijzonder actueel", zegt Eddy. "Ik ben vereerd dat ik in zo'n prestigieuze galerie mijn werken de hele zomer lang mag tentoonstellen. Intussen heeft een galerie in De Haan mij ook al gevraagd om vanaf september te exposeren. Dit is hopelijk nog maar het begin."


Het foto-en gedichtenboek is te bestellen bij de auteur aan de prijs van honderd euro. "Ik besef dat dat veel geld is, maar het is de bedoeling om naar een uitgeverij te gaan, zodat er een grotere oplage aan een kleinere prijs kan komen." De expo wordt op 1 mei om 18 uur officieel geopend door minister van Cultuur Sven Gatz. Tot 31 augustus kan je een bezoekje gaan brengen.

Een van de foto's van Eddy Vervloes.
Bollen Een van de foto's van Eddy Vervloes.