DJ herstelt van acht uur durende operatie na aanval met gebroken glas op kermisfuif: “De zenuwen in zijn hals waren volledig doorgesneden”

Gert Langendries onderging een acht uur durende operatie.
Bollen Gert Langendries onderging een acht uur durende operatie.
Gert Langendries (38) heeft vandaag een acht uur durende operatie achter de rug. Gert, die DJ was op de kermisfuif in Binkom afgelopen maandag, werd er ‘s nachts na een dispuut in de hals gestoken met een gebroken glas door een 17-jarige. 

“Zijn onderarm is volledig verlamd. De zenuwen in zijn hals waren volledig doorgesneden”, vertelt zijn broer Jannis (32). “Na het incident werd hij nog overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Leiden. Daar konden chirurgen de zenuwen na een zeer lange operatie terug aan elkaar hechten, al staat Gert volgens de dokters nog een revalidatie van minstens anderhalf jaar te wachten. En dan nog blijft de kans op een volledig herstel een groot vraagteken. Al hoopt Gert natuurlijk dat hij zijn arm toch ietsje sneller zal kunnen bewegen. Wanneer hij het ziekenhuis in Nederland mag verlaten, is eveneens nog afwachten” zegt Jannis. “En dat terwijl hij aan het draaien was om de menigte plezier te laten maken. Volgend weekend zou Gert in Roosbeek draaien en in september in Maastricht. Die hobby moet hij nu wel opgeven.” 

Dader geplaatst

De 17-jarige dader, een jongen uit Boutersem, raakte zelf gewond aan de hand en kon opgepakt worden. Vandaag werd hij op verdenking van poging doodslag voorgeleid bij de jeugdrechter. Die plaatste de jongen in de gesloten instelling van Everberg. 

Plastic bekers

Als gevolg van het incident zal de organisator van de kermisfuif, voetbalclub FC Binkom niet langer drank in glas, maar wel in plastic bekers serveren.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eduard Janssens

  Sluit die gast maar voor een paar jaar op dit is crimineel gedrag berechten en straffen zoals een volwassene!!!

 • Dirk Van Nuffel

  De dader is zeventien en als de jeugdrechter hem niet uit handen geeft om als volwassenen te worden berecht loopt hij binnen een paar maanden terug vrij rond terwijl de man die hij trachtte te vermoorden nog maandenlang mag revalideren en het heel onzeker is dat hij volledig herstelt.

 • freddy jonckers

  Iemand van zeventien is ten volle verantwoordelijk voor zijn daden! Geen excuses noch verzachtende omstandigheden. Geen advocaten die deze daad goedpraten.

 • Nikolaas Bouman

  En de dader hopelijk zeer zwaar straffen. Die heeft nu geluk dat het geen doodslag is. Wat een vreselijke wereld!

 • mark devos

  zet naam van da ventje erop ..of ik doe het .....