De Pomp is weer open

Uitbater Adaim kan opgelucht ademhalen nu het café weer open is.
Bollen Uitbater Adaim kan opgelucht ademhalen nu het café weer open is.

Café De Pomp is opnieuw geopend. Enkele dagen geleden liet burgemeester Chris Vervliet (CD&V) de zaak sluiten na een negatief brandweerverslag tot grote verrassing van Adaim Van Oeyen, die twee maanden geleden de zaak aan het dorpsplein heropende. 

“Een aantal essentiële zaken is de voorbije dagen in orde gebracht en voor de overige in orde te brengen punten is een tijdsschema vastgelegd”, zegt burgemeester Vervliet. “Het doet me plezier dat we De Pomp met een gerust gemoed terug kunnen laten openen en ik wens de uitbater veel succes. Misschien ga ik zelf eens langs maar het zal dan voor Cola Zero zijn, gezien de Tournee Minérale.”

Adaim én de klanten zijn opgelucht dat het café weer open kan gaan. “Zodra ik het pv ontving, werd duidelijk wat de noodzakelijke vereisten waren om een gedwongen sluiting te vermijden: een goedkeuring van de elektrische en de verwarmingsinstallatie”, aldus Adaim. “Amper drie uur na deze interventie van de politie, konden de nodige keuringsverslagen voorgelegd worden. Men kan zich afvragen of dit machtsvertoon noodzakelijk was. Veiligheid staat ontegensprekelijk hoog op iedere uitbaters agenda. De nodige aanpassingen om volledig conform de nieuwe, strengere wetgeving te zijn, zullen volgens het stappenplan, met een termijn van twee jaar, uitgevoerd worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.