Danshuis Boutersem valt in de prijzen op BK cheerleaden

Danshous Boutersem schittert op BK cheerleaden
RV Danshous Boutersem schittert op BK cheerleaden
Voor de vijfde maal op rij nam het Danshuis Boutersem deel aan de Belgische Kampioenschappen cheerleaden. “Dit jaar mochten we naar huis gaan met twee gouden bekers in de categorie ‘cheer pom dance’. Zowel de seniors ‘Energy Explosion’ als de juniorgroup ‘Energy Fire’ behaalden de hoogste scores in deze categorie”, zegt een trotse Sam Robijns. 

Beide groepen wisten de jury te overtuigen met een mooie, afwisselende en quasi technisch perfecte performance op een geslaagde en mooie muziekmix. Coach Ester van Brussel en de dansers werden duidelijk beloond voor hun ongeziene inzet.

Dit resultaat betekent dat de beide groepen van 20 meiden en één jongen niet enkel de kans krijgen om in 2020 deel te nemen aan het Europese Kampioenschap, de groep mag zelfs naar Orlando voor het Wereldkampioenschap. “En de opvolging in de categorie pom dance is verzekerd! Nele Cranickx en Lina de Cat namen de mini cheer pom dance (Energy Sparks) onder hun hoede met maar liefst 20 stralende meisjes van 6 en 7 jaar, die duidelijk genoten van de spotlights en hun beste beentje voorzetten”, aldus Sam.

Daarnaast nam het danshuis ook voor de eerste keer deel in de discipline ‘cheer hiphop senior’ waar coach Nina Wilmaerts de uitdaging aanging om haar team (Bonzaï) op twee weken tijd wist klaar te stomen voor deze finale. Beide prestaties werden eveneens door de jury gesmaakt en beide teams mochten het bronzen schavotje betreden. “Deze mooie resultaten zijn een kers op de taart na al het harde werk van de dansers, de coaches en heel toegewijde ouders. Hier kan je als dansschool alleen trots op zijn”, besluit Sam.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anja Watteel

    Topprestaties!