Boutersem plaatst wildspiegels langs haar wegen

Maurice Rodeyns, Janina Vandebroeck, Chris Vervliet en Maarten Devroye.
VDT Maurice Rodeyns, Janina Vandebroeck, Chris Vervliet en Maarten Devroye.
De laatste jaren merkt men in Boutersem dat er meer wild de weg naar deze gemeente teruggevonden heeft, zoals reeën, dassen, vossen, (steen)marters, hazen maar ook everzwijnen. “Jammer genoeg worden deze dieren  te vaak slachtoffer van het verkeer”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Janina Vandebroeck (Open Vld). “Niet alleen zijn de dieren het slachtoffer maar ook de schade aan voertuigen is vaak hoog.”

Het mobiliteitsoverleg van de gemeente adviseerde dan ook om niet alleen waarschuwingsborden te plaatsen voor de bestuurders in het verkeer maar ook preventief maatregelen te nemen. “Door middel van wildspiegels, blauwe reflectoren die het licht van voertuigen afbuigen weg van de baan, worden de dieren gewaarschuwd voor gevaar. Zo blijven de dieren weg van wat voor hun gevaar betekent en kunnen we ongevallen met wild voorkomen,” geeft schepen van Mobiliteit Maarten Devroye (N-VA) aan.

De eerste wildspiegels worden geplaatst aan de Koppeleikenstraat, Koutemstraat, Meldertsestraat, Neervelpsestraat, Waversesteenweg, Torenhofstraat en Willebringsestraat. “Onze technische dienst zal de spiegels zo snel en secuur mogelijk plaatsen langs deze wegen waar overstekend wild het vaakst voorkomt en zo de dieren en het verkeer veiliger maken”, besluit schepen van Openbare Werken Maurice Rodeyns (CD&V).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.