Boutersem maakt van de bib een hefboom voor de promotie van wetenschap en technologie

Burgemeester Chris Vervliet wil een actief wetenschapsbeleid voeren.
Bollen Burgemeester Chris Vervliet wil een actief wetenschapsbeleid voeren.
Burgemeester Chris Vervliet (CD&V), die onder meer bevoegd is voor Wetenschapsbeleid, wil dat de gemeente wetenschap en technologie promoot onder jongeren. “De Vlaamse arbeidsmarkt sukkelt al jaren met een tekort aan technische en exact wetenschappelijke profielen. Daarom willen we jongeren warm maken voor wetenschap en technologie.”

Het is niet gebruikelijk dat een gemeente ook een eigen wetenschapsbeleid heeft. “Maar we vinden dit zo belangrijk dat we dit willen opnemen. Onze ervaring toont trouwens dat wetenschap en technologie alle leeftijden boeit, niet enkel jongeren”, aldus Vervliet. “Vandaar willen we de bibliotheek lid laten worden van de STEM academie van de Vlaamse overheid.”

STEM, wat staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics, is een netwerk van organisaties die wetenschap en technologie onder jongeren wil aanmoedigen. “Met bijna 100.000 uitleningen per jaar heeft de bibliotheek van Boutersem een bovengemiddelde uitstraling. Door lid te worden van de STEM academie kunnen we meer publiciteit geven aan de activiteiten die we rond wetenschap en technologie organiseren. Bovendien kunnen we zo gebruik maken van het netwerk van de STEM Academie”, aldus Vervliet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.