Bosuil heeft eindelijk draaihekken

Antwerp-supporters die in het Bosuil-stadion morgen naar de match tegen Lierse gaan kijken, moeten voor het eerst door draaihekken passeren. De draaihekken maken het voor het veiligheidspersoon gemakkelijker om personen met een stadionverbod buiten te houden.

De club maakte versneld werk van de hekken, nadat de laatste match van vorig seizoen uitmondde in grote supportersrellen. Bij die rellen waren heel wat supporters betrokken die op de zwarte lijst van de voetbalcel staan. Ondanks hun stadionverbod waren ze op die bewuste avond toch in het Bosuil-stadion binnengeraakt.

Valse tickets

"Het is frustrerend dat zo'n kleine minderheid van mensen - die bovendien absoluut niet welkom zijn bij onze club - toch zo'n grote impact heeft op de meer dan 10.000 andere fans", zegt Patrick Decuyper, de baas van Antwerp FC op de site van de club. "Daardoor hebben we de toegangscontrole als prioriteit gesteld." Yorick Torreele, de rechterhand van Decuyper, legt uit waarom de draaihekken nodig zijn. "Het systeem met de draaihekken geeft de stewards en veiligheidsmensen meer tijd om controles uit te voeren en houdt mensen met vervalste tickets buiten. Ook het hekwerk rond het stadion wordt aangepast, verhoogd en versterkt." Sinds zijn aanstelling als CEO van de club in mei 2015, heeft Decuyper heel wat plannen gemaakt om van Antwerp FC een duurzame, moderne club te maken. Denk onder andere aan wifi in het stadion en een cashloos betaalsysteem, maatregelen die zelfs bij enkele eersteklassers nog niet aan de orde zijn. (PJBA)

Yorik Torreele aan de pas geïnstalleerde draaihekken.
Laenen Yorik Torreele aan de pas geïnstalleerde draaihekken.