Bosquimano is uitgefeest

JONGE BEZIELERS MET GEZIN HEBBEN NIET LANGER TIJD VOOR EVENEMENTEN

Vzw Bosquimano zet na zeventien jaar evenementen organiseren een punt achter zijn bestaan. Met enkele hoogtepunten zoals de nieuwjaars- en technofuiven in het achterhoofd nemen ze afscheid met 'Het Allerlaatste Woord'. We hebben te weinig tijd om ons nog voor honderd procent in te zetten voor Bosquimano.

Vzw Bosquimano was zeventien jaar een begrip in Berlare en omgeving. Een vereniging die bekend staat voor de leuke feestjes en de goede organisatie. Maar nu zetten ze er een punt achter. "We hebben intussen allemaal een gezin en drukke hobby's waardoor het moeilijk werd om ons nog voor honderd procent te blijven inzetten voor Bosquimano. Daarom hebben we beslist om ermee te stoppen", zegt Christophe De Geest.

In 1999 begon het allemaal. "Hoe begint zoiets? Tja, met een paar vrienden samen op café en tegen elkaar zeggen dat er eigenlijk niet veel te beleven is in Berlare. We waren het er allemaal al snel over eens dat we daar wat aan wilden doen en dat deden we dan ook. We voerden een ludieke campagne met een zelf ontworpen logo. Eens onze naam bekendheid had, begonnen we met reclame maken voor onze nieuwjaarsfuif", vertelt Christophe. "We hadden verwacht dat het een klein, gezellig fuifje zou worden, maar tot onze verbazing stonden er al snel zo'n 500 fuifgangers in de zaal."

De jaren die daarop volgden, werden gevuld met fuiven, beachparty's, ontelbare workshops en de intussen bekende cabaretavond 'Het Woord'. "Er is zelfs een jaar geweest dat we twaalf evenementen organiseerden, dat is er ééntje per maand", zegt Christophe. Voor de mensen van Bosquimano is alles wat ze ooit organiseerden een even groot hoogtepunt. "Maar dance-event Alkatraxx lokte echt veel volk, ook de TMF-fuiven en de nieuwjaarsfuiven waren steeds bakje vol."

Bosquimano eindigt komend weekend met zijn geesteskind: de comedyavond 'Het Woord'. "Toen we die voor het eerst organiseerden, was dat iets uniek, iets wat niet bekend was in Berlare. Het enige wat de Berlarenaar kende was Geert Hoste en wij brachten iets compleet nieuw", klinkt het. "Uniek in stijl, comedy en muziek in een aangenaam kader. Met uitverkochte edities en nationale en internationale artiesten", zegt Joris Van Peteghem. "Lieven Scheire stond twaalf jaar geleden nog bij ons op de planken. We moesten hem toen nog gaan ophalen aan het station in Schoonaarde omdat hij alleen met een camino reed. Maar ook Tom Robinson en Lee Griffiths passeerden de revue."

Gek idee

Dit weekend is er de allerlaatste editie van 'Het Woord'. "Natuurlijk vinden we het spijtig dat het hierna gedaan is, maar het is er gewoon het moment voor. Het is mooi geweest dus we gaan dit ook mooi opbergen. Wie weet komen we over enkele jaren wel nog eens met een gek idee", aldus De Geest.

Het Allerlaatste Woord heeft zaterdag plaats in CC Stroming met onder andere Sigi Hendrickx, Thomas Smith, Jeron De Wulf, Piet De Praitere en de Nederlandse Bas Birker. "Bovendien komt er nog een special guest die al voor zo'n 40.000 mensen optrad." Tickets: 052/43.25.50.

Saartje, Joris en Christophe van Bosquimano halen nog één keer alles uit de kast.
Copyright : Geert De Rycke Saartje, Joris en Christophe van Bosquimano halen nog één keer alles uit de kast.