Stan Ockers Classic wordt criterium door werken Herentalsebaan

Stan Ockers Classic
GOYVAERTS/GMAX Agency Stan Ockers Classic

Zoals de traditie het wil zal er op Pinkstermaandag opnieuw gekoerst worden in Borsbeek tijdens de Stan Ockers Classic. Het grote verschil met andere jaren is dat de wedstrijd dit jaar een criterium wordt. De renners zullen lokale rondjes afleggen van 2,2 kilometer. 

“De wedstrijd is tachtig kilometer lang en wordt gereden over lokale rondjes. Vroeger reden we ook door Boechout, Vremde en Wommelgem maar door de werken aan de Herentalsebaan is dat te gevaarlijk voor de renners. Het afgelopen wielerseizoen zijn er al veel ongevallen gebeurd en dat willen we vermijden,” vertelt organisator Peter Van Hoof.

Ook dit jaar verschijnen er enkele toppers aan de start. Zo zullen kersvers werelduurrecordhouder Victor Campenaerts, Thomas de Gent en Belgisch Kampioen Yves Lampaert starten. 

De renners starten om 16 uur aan hun wedstrijd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.