Politie stopt verdacht voertuig in Borsbeek na achtervolging

Illustratiebeeld politie.
Bollen Illustratiebeeld politie.
In Borsbeek is zaterdagavond een achtervolging geëindigd van een verdacht voertuig dat in Wommelgem een controle door de politie ontvlucht was. 

“De wagen in kwestie, met Duitse nummerplaat, werd zaterdagavond in Wommelgem samen met een soortgelijk voertuig opgemerkt in verdachte omstandigheden”, vertelt de woordvoerder van politie Minos. De politie wilde tot een controle overgaan, maar dat zagen de bestuurders niet zitten. “Beide wagens reden aan hoge snelheid weg, waarop de politie meteen de achtervolging inzette. Een politiehelikopter werd ook ter assistentie opgeroepen. Een van de twee voertuigen werd leeg teruggevonden in Wommelgem, het andere kon tot staan worden gebracht op het grondgebied van het nabije Borsbeek.”

De twee inzittenden zijn opgepakt en meegenomen voor verhoor. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen waarom de twee op de vlucht sloegen, mogelijk gaat het om een rondtrekkende bende. “Het onderzoek zal ook moeten uitwijzen of er mogelijk een link is met een incident aan de Ertbruggelaan in Deurne. Daar werden we op de hoogte gebracht van een inbraak in een school die vermoedelijk nog aan de gang was. Toen we ter plaatse kwamen, waren de vogels echter al gaan vliegen.“
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.