Komende legislatuur investeert Borsbeek 13,2 miljoen euro

De loodsen aan Fort 3 worden omgebouwd tot feest- en raadzaal.
Benoit De Freine De loodsen aan Fort 3 worden omgebouwd tot feest- en raadzaal.
De komende legislatuur zal het gemeentebestuur van Borsbeek zo een 13,2 miljoen euro investeren. Het moet daarvoor wel 4,5 miljoen gaan lenen. Voor het onderhoud van voet- en fietspaden wordt 1 miljoen voorzien.

Veel geld in de kassa van de gemeente Borsbeek zit er niet. Om de investeringen van 13,2 miljoen te kunnen verwezenlijken, moet het 4,5 miljoen euro lenen. Toch houdt het bestuur zich sterk dat de schatkist na drie jaar opnieuw aangevuld kan worden. 

Voor het onderhoud van voet- en fietspaden voorziet het bestuur één miljoen euro en om het Tirolerhof om te vormen naar een sociaal ontmoetingshuis wordt ruim 500.000 euro voorzien. Verder wordt de Schanslaan afgewerkt, worden in Oude Haeghevelde rioleringswerken uitgevoerd en wordt er geïnvesteerd in ANPR-camera’s. Fort 3 wordt onthard en de rechtercaponnière  wordt omgebouwd tot feest- en raadszaal. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francinne Declerque

    Kom op zeg, van die 13 miljoen gaan ze 4 miljoen lenen, de rest halen ze uit de verkoop van hun gemeentelijk onderwijs inclusief Een nog nieuw te bouwen tekenschool. Aan gelijk welke journalist, check het maar na, bel eens iemand anders op dan de PR afdeling op borsbeek.