Hollywood ligt even in Borsbeek

SCHOOL SLAAGT IN 'FATA MORGANA'-UITDAGING VAN SVEN DE RIDDER

Als echte cowboys en indianen bestormden de kleuters Sven De Ridder.
Laenen Als echte cowboys en indianen bestormden de kleuters Sven De Ridder.
Sven De Ridder daagde het Sint-Jozefinstituut enkele weken geleden uit à la Fata Morgana. Leerlingen, leraars én ouders maakten er hun missie van om tien aartsmoeilijke opdrachten te vervullen rond het thema 'Amerika'. En met succes: Hollywood en Las Vegas leken gisteren even in Borsbeek te liggen.

Op woensdag 19 april werden de leerlingen van het St.-Jozefsinstituut verrast met een filmpje van Sven De Ridder. Hij daagde de leerlingen uit om hun school voor één keer om te toveren in 'de Verenigde Staten van Amerika'. De kleuters kregen de historische opdracht om een indianendorp na te bouwen met 30 cowboys, 30 indianen en 20 paarden. Het eerste leerjaar zorgde voor een echte 'Walk of Fame' met een ster voor elke leerling en leerkracht. Door 'Hollywood'-letters na te maken van wel 2 meter groot waande iedereen zich in het echte Californië.

Uitdager Sven De Ridder waagt een gokje in de tot gokpaleis omgebouwde campushoeve.
Laenen Uitdager Sven De Ridder waagt een gokje in de tot gokpaleis omgebouwde campushoeve.

Rapnummer

Andere opdrachten varieerden van het verzinnen van een cheerleaderkreet tot een reis door de vijftig staten van Amerika in een extravagante Amerikaanse show. Intussen kon iedereen genieten van een hamburger van het vijfde leerjaar.


De moeilijkste opdracht was misschien wel die van het vierde leerjaar. Zij maakten een 5 meter hoge replica van het Vrijheidsbeeld mét brandende toorts in de hand. Het zesde leerjaar verraste het publiek met een rapnummer en een immense jukebox. Kortom: één en al spektakel op het Sint-Jozefinstituut.

Met bouwblokken maakten de leerlingen het Hollywood-sign na.
Laenen Met bouwblokken maakten de leerlingen het Hollywood-sign na.

Gokpaleis

De leraars en de ouders ontsnapten niet aan de 'Fata Morgana'-gekte. Zij moesten een line dance opvoeren, een spookhuis namaken en een campushoeve ombouwen tot een gokpaleis van Las Vegas.


Het was hard labeur, maar het Sint-Jozefinstituut heeft de tien sterren binnengehaald. De geschiedenis herhaalt zich dus: in 2009 werd de school al een keer uitgedaagd door Mark Tijsmans en ook toen slaagden de leerlingen erin om alle sterren in de wacht te slepen.