Dystopia mikt op 2.500 bezoekers

HOUSEFESTIVAL MOET BREDER PUBLIEK AANSPREKEN

Een sfeerbeeld van een vorige editie van het festival op het Fort van Borsbeek.
Foto RV Een sfeerbeeld van een vorige editie van het festival op het Fort van Borsbeek.
Het Fort van Borsbeek ontvangt zaterdag de vierde editie van het housefestival Dystopia. "House blijft onze insteek maar we zijn een klein beetje commerciëler gegaan met onze line-up om ook het jongere publiek aan te spreken", vertelt medeorganisator Tim Van Mierlo. De organisatie hoopt op 2.500 bezoekers.

De medewerkers van het festival waren gisteren nog hevig in de weer om alles klaar te zetten tegen morgen. Als nichefestival kende het evenement vier jaar geleden een rustige start maar wist het ondertussen ieder jaar te groeien. Met de opstijgende en landende vliegtuigen van de luchthaven van Deurne boven het festivalterrein heeft Dystopia alvast zijn locatie mee. "We zijn inderdaad het kleine broertje tussen alle zomerfestivals maar we kiezen er bewust voor om rustig te groeien. Onze locatie, waar we nog veel groeimogelijkheden hebben, is hierbij een grote troef om er een schitterend feest van te maken", geeft Van Mierlo aan.


House is het kernwoord bij Dystopia maar de line-up van dj's werd dit jaar een beetje aangepast. "House blijft natuurlijk onze muziekstijl maar we gaan nu iets breder, iets commerciëler. We luisteren naar onze bezoekers en sommige gaven aan dat het vorig jaar iets te eentonig was. Met het bredere aanbod spreken we ook een jonger publiek aan. Tot vorig jaar vormden de dertigers het grootste aandeel toeschouwers bij Dystopia. Nu zien we aan de voorverkoop dat ook de mensen tussen twintig en dertig jaar de weg naar ons festival vinden en dat is een goed teken."

Kantelpunt

Na de eerste jaren hoopt Van Mierlo dat Dystopia nu op een kantelpunt komt. "Het is moeilijk om nu al bezoekersaantallen te geven. Maar als er een goede sfeer is en we halen 2.500 bezoekers zoals vorig jaar dan ben ik tevreden. Alles wat daarboven zit, is mooi. Daarna gaan we naar onze vijfde verjaardag en dan willen we iets speciaals doen om verder te groeien. We denken bijvoorbeeld aan een tweede podium of een tweede festivaldag. Hiervoor moeten we ook overleggen met de gemeente, waarmee we trouwens goed samenwerken."


De internationale parade aan dj's begint morgen om 14 uur met Maxim Lany. Daarna volgen Ici Sans Merci, Format:B, Flapjackers, Secondcity, Sonny Fodera en Flashmob dat om 23 uur aan de afsluitende set begint. Nadien volgt er een afterparty in La Rocca.


De bezoekers mogen ook naast de muziek nog wat extra's verwachten. "Er is een hoek met cocktails en er is onze foodcorner met kwaliteitsvolle gerechtjes. Voor de eerste maal bieden we onze VIP-gasten ook een aparte catering aan", besluit Tim. Tickets aan de kassa kosten 35 euro.